Ho Chi Minh: långlunch på Nhà hàng Ngon

För drygt 3 år sedan så var vi i Vietnam. Ni kanske minns att jag bloggade om våra dagar i Ho Chi Minh, hotpotlunch och maten i Mui Ne? Nu är vi tillbaka på vietnamesisk mark igen och samlar på oss fantastiska matupplevelser som vi så klart måste spridas vidare för världen. Först ut – Nhà hàng Ngon i HCMC!

Det är inte  helt lätt att hitta till denna restaurang eftersom den har en annan adress på tripadvisor (även om bilderna  stämmer överens med det stället som vi besökte). Vi var alltså på den restaurang som finns på 160 Pasteur (District 1) så jag antar att det här är samma restaurang vars adressuppgifter inte är uppdaterade.

Det här med att en och samma restaurang kan ha olika adresser när man gör research är för övrigt inte helt ovanligt i Vietnam. Tämligen ohämmat kopierar man gärna andras restaurangnamn och utgör sig för att vara den populära restaurangen. Detta förklarar också ibland varför en och samma restaurang kan ha så olika omdömmen på nätet.

Nhà hàng Ngon återfinns i en vacker gul kolonial byggnad med både uteplatser och gott om sittplatser inne. Det är trivsamt och  avkopplande trots den  intensiva trafiken strax utanför entrén. Stort plus för miljön alltså.

Här finns en lång meny som gör det möjligt att prova alla klassiska vietnamesiska rätter. Dessutom är restaurangen uppbyggd med olika matlagningsstationer efter väggarna som ger lite streetfoodkänsla, så det är lätt att följa matlagningen intill kocken. “Streetfood without the risks” som maken summerar stället.

Priserna tycker jag är förvånansvärt låga med tanke på att restaurangen är väl omskriven och besöks av mycket turister. Vi trivdes väldigt bra här och blev kvar halva eftermiddagen.

7 kommentarer

 1. Moma

  Åh! Sonen sa idag, “Jamen, vi åker då, I guess” . Lite tvetydigt kan tänkas, men jag tjoade och skrek så att han skulle fatta att vi s-k-a åka! Håll tummar och tår nu så han inte ändrar sig!

  1. Elin

   Det glädjer mig att höra! Ska bli lite bättre på att blogga om våra vietnamesiska äventyr nu! Det blir HCMC här i bloggen resten av veckan 😀

 2. Hanna

  Så trevligt det ser ut!Och häftigt med de olika matlagningsstationerna.

  1. Elin

   Ja ett riktigt toppenställe som jag vill tillbaka till 🙂

 3. Hanna

  Svarade förresten på din fråga igår, vet inte om du fick notification om det?

  1. Elin

   den hamnade i spamlådan… tack för supertips!

 4. Anne-Helen

  Nà Hàng Gong åt vi på både i Hanoi och i HCMC i mars 2015.
  Himla bra ställen båda två, god mat och trevlig personal.
  Rekommenderas solklart.
  Ett annat ställe vi åt på i HCMC som var bra heter Lemongrass.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.