Tallinn: middag på Cru

Jag åt middag på Cru för ett tag sedan. En av de mer uppskrivna finrestaurangerna i Tallinn. Bland annat för att deras kock tävlade i Bocuse d’or så sent som i våras och landade då på en fjortonde plats i finalen. På Tripadvisor hänger de just nu blygsamt på plats 34 ska tilläggas. Ja jo jag vet, TA ska tas med en nypa salt.

IMG_1425

Det känns som om alla som har vart där (aka mina sociala-media-flöden) tycker att det har varit fantastiskt att äta här. Så lite antiklimax kring detta inlägg.

För jag tyckte att det var lite ojämnt. Dock med en liten disclaimer. Vi var ett större sällskap som förbeställt maten och det var inte jag som valt menyn. Och innan jag börjar pynta det här inlägget med bilder på vad jag åt, så vill jag även påminna om att hela menyn är utbytt sedan mitt besök i september. Nu kör vi!

IMG_1427

Bra läge i centrala Tallinn och mysig atmosfär. Inget att anmärka på där. Kan tänka mig ett glas vad-som-helst på den fina lilla utegården vid entrén.

IMG_1428

Förrätt med svart tryffel i fokus. Jag ÄLSKAR tryffel! Den här anrättningen kan liknas en portion mousse med intensiv tryffelsmak. Som du ser ligger de två brödkrutonger i anrättningen. Nej inget mer. Jag hade helt klart behövt mer bröd i relation till det mäktiga fluffet, för även en tryffelälskare som jag fick svårt att äta upp allt. Gott var det ska tilläggas. Rätten har som sagt försvunnit från deras meny så jag ska inte lägga mer krut på att ifrågasätta den. Igen – jag älskar dock tryffel.

IMG_1430

Varmrätten! Hjortkött! Plus två små tunna havrerötter som tillbehör med en liten sked puré. Här satt jag generat och väntade in lite att det skull  komma “något mer”. För mängden kött i relation till tillbehör kändes lite fel. Nej. Inget mer kom in. Så jag åt. Gott men hade gärna haft mer tillbehör till köttet.

IMG_1436

Sen kom efterrätten som var sockersött. Till och med för mig (!) som inte räds sockersöta anrättningar. Snyggt förvisso.

Ett annat inlägg om Tallinn hittar du här – när jag lunchade veganskt på V! Det finns hur många restauranger som helst som jag vill prova vid ett återbesök  i Tallinn som trots allt bara ärdrygt en timme bort från Arlanda.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.