L’Usine

Jag skulle kunna sammanfatta detta besök mycket kort. Typ grymt god mat och snygg inredning. Någon kallade L’Usine som Ho Chi Minhs hipsterställe nummer ett. Således kategoriserat som trendigt hak. Eller som något slags livsstilskoncept.


L’Usine ligger på  70B Le Loi.  i District 1. På nedervåningen återfinns en butik med mycket fina inredningssaker och kläder, allt från Happy Socks och Moleskine till industrilampor. Återkommande är prylar med det så kallade temat industriromantik. Hippt hippt hippt.

En trappa upp finns ett ljuvligt café! Missa inte den mysiga balkongen! Nej det är ingen traditionell vietnamesisk mat på menyn. Utan här finns fish&chips, egna korvar med fläskfärs och fänkål, ceasarsallad, mackor med pulled pork och ej att förglömma – scottish eggs. Allt vi provade var makalöst gott. Jag föll för en fetaostsmörgås med grillade grönsaker. På plussidan: det var en gigantisk portion, lämplig att dela på två. På minussidan: lite väl ynkligt med fetaost. Det fina kakutbudet missade vi då lunchen var närmast överdådig.

Det här cafét kanske inte är för dig som har ett kort stopp i Vietnam och som vill prioritera det traditionella vietnamesiska köket. Men har man varit ute på resande fot ett tag så är det här ett skönt stopp med god mat som jag gärna rekommenderar.

PS! Här kan du läsa om vårt besök på Lusine på  151/1 Dong Khoi Street !

En kommentar

  1. HCMC: Mer Lúsine » Tre tjejer i köket

    […] blev ju barnsligt förtjust i Lúsine när vi lunchade där. När jag kom tillbaka till HCMC ett par veckor senare på egen hand med Åttaåringen så hade jag […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.