Fest på rester – the neverending story

Ett ständigt återkommande ämne är som bekant VAD ska vi äta till middag. Middagskassar är ett outtömligt ämne bland bekanta och det diskuteras appar i all oändlighet om hur man enklast planerar middagsmaten.

Mitt bästa förslag för att få snurr på vardagsmaten är att  – börja matblogga! Dels för att man utmanar sig själva att prestera nya maträtter till vardags och dels för att man för att man sinom tid utsätts för inspirerande matrelaterade mail i inboxen. Som nu tex: Lantmännen har en kampanj med hashtagen #pizzamodellen för att tipsa om hur man enkelt tar tillvara på rester genom att återanvända dem på pizza.

Jag gillar helt klart upplägget. Allt går ju att ha på pizza! Jag gillar att ha överbliven ratatouille som topping. Prova rotfrukter som variation, varva skinka/fikon/honung, eller stärk upp med bönor om det är tomt i kylskåpet. Pizza funkar även som efterrätt. På min måste-prova-lista finns till exempel Pickipickis äppelpizza med mascarpone som låter gudomligt gott!

När vi stod och bakade ut dessa pizzor tutade det samtidigt förbi ett bud från Vinpanelen som jag tidigare nämnt. Den här gången bekantade vi oss med bland annat Somezin som jag hört mycket om men inte provat och som blev en lyckad kombo till fredagspizzan. Saken är den att detta vin först enbart fanns som BiB på systembolaget och det har därefter blivit så efterfrågat att det numer även går att beställa på flaska. Kul att äntligen få prova tycker jag som inte brukar köpa BiB. Etikettstexten påminner om att det passar ypperligt till mat på temat komfortmat som till exempel smakrika kötträtter, pasta och hårda ostar. Jag tycker att Somezin är ett prisvärt vin (89 :- ) som säkert passar bra till grillat – så bäst att lägga vinet på minnet till nästa sommar!

Till vänster; Pizza när barnen får välja – skinka, paprika och färsk ananas. Vi vuxna rensade kylen på skaldjur och svamp. (Ej att förglömma – pizza är ju också världens bästa rester dagen efter…)

Till höger; #pizzamodellen inspirerar med annons i Svd – ta till vara på överbliven frukt att toppa på pizza tillsammans med nötter . God idé att lägga på minnet!

4 kommentarer

 1. Ann-Louise

  Hehe! Att börja matblogga är verkligen ett grymt knep för att få igång matlagandet i hemmet. Och roligt!

 2. tina

  Saknar er här! 🙄

  1. Elin

   Tina, det var faktiskt din lilla kommentar som fick mig att ta tag i bildredigerandet igårkväll, jag behövde verkligen en spark för att komma igång igen 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.