Den engelska måste-listan

Vår måste-lista på vad vi vill äta varje gång vi är i England blir som sagt allt längre och längre. Nu väntar sommarens Englandsresa runt hörnet och här kommer listan på vad vi längtar efter mest:

1. Fish&Chips är ett återkommande kärt ämne här i matbloggen. Det har bloggats om fish&chips i Northallerton, Whitby och Skipton. Och det ska såklart vara med mushy peas och maltvinäger!

2. Crumpets till frukost. De finns i och för sig i frysen hos Taylor&Jones men jag vet inte om de blir godare än hemma hos svärföräldrarna…

De runda håliga bröden, tunga som puckar, rostas i brödrosten för att sedan serveras med smör och sylt. Det smälta smöret rinner ner i hålen på bröden och de är helt ljuvliga att äta! Jag har faktiskt inte provat att baka dem själv men Gitto har ett recept om du vill prova att göra egna.

3. Chips. Små påsar för att stärka upp lunchmackorna eller picnicväskan. Förra sommaren snöade jag in på worchestersåsvarianten, salt&vinegar-chipsen ligger mig också varmt om hjärtat.

4. En riktig “curry night”. Helst att vi är 10-12 st runt middagsbordet och sen görs en gigantisk order från den indiska restaurangen nere i byn. Middagsbordet nästan välter av alla takeawaylådor! (frågar ni maken så är han nog antagligen än mer förtjust i att äta upp eventuell rester dagen efter på ett stort naanbröd)  

5. Korv så klart! Det är världsklass på den som vi handlar på Cockburn&Sons nere i byn som har ett antal kvalitetsutmärkelser att vara stolt över. För 6-7 pund/kilo får man underbara cumberlandkorvar och ett otal smakvarianter, tex vildsvinskorv med päron som är helt fantastiskt god. Oftast serveras dessa delikorvar till middag som bangers&mash, dvs skysås och potatismos. Eller i en  Toad in a hole, vilket är ungefär som en fluffigare ugnspannkaka, dvs en yorkshirepudding i långpanneformat.

6. Glass från Brymor. Ett av våra absoluta måsten varje sommar när vi är i Yorkshire är att åka till Brymor för att äta glass. Där görs sagolikt god glass på mejerivaror från deras egen gård. Det är typ glassbutiken till vänster och ladugården med kor till höger. Brymor är ett fantastiskt mysigt utflyktsmål om du är ute och bilar i Yorkshire. Glassmakerna är hur många som helst och det går att köpa hem enlitersburkar till ok pris. Brymors glass finns även att köpa på olika caféer etc i närliggande byar och städer.

Förra sommarens favoriter från Brymor. Min absoluta favorit blev wild cherry.

7. En klassisk sunday roast med yorkshire puddings. Det äter vi förvisso här hemma i Sverige men svärmors yorkshire puddings är de bästa.

8. Den oanständiga mängden te som vi alltid dricker när vi är där. Från morgon till kväll. Och det är bara yorkshire tea eller PG-tips som räknas. Fast det heter inte te i Yorkshire. Det heter brew.

9. Ost från Wensledale. Ombloggat redan förstås. Jag vet inte hur många gånger vi köpt på oss denna ost för att ta med oss hem, lagrat i svärmors kylskåp, för att sedan glömma dem i stressen inför resan hem. Det återstår att se om vi lyckas bättre den här gången.

10. Gastropubslunch. Vart man än vänder näsan i norra England så är det aldrig långt till en pub med riktigt god mat på menyn. Givtvis med yorkshire portions. Här i matbloggen har det bland annat bloggats om besök på Star of Harome, The Angel Inn och the Blue lion. Vart vi hamnar i sommar återkommer jag om i augusti!

2 kommentarer

  1. Kinna

    Vad gott brödet låter!! Tack för tips till receptet. 😎

  2. Charlotta

    Åh nu blev jag sugen på Brymors rabarberglass! Måste till Middleham igen snart känner jag och som den ricardian jag är så blir det nog tillfälle.

    Själva har vi övergett makens York för Cornwall nu och där går ju glassarna inte av för hackor med all clotted cream. 🙂

    Ganska lik min måstelista faktiskt men jag tar bort chipsen och lägger till en cheese & onion pasty eller sandwich. Är fullkomligt galen i kombinationen rå lök och riven cheddar, haha.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.