Fish & chips i Northallerton

Listan på våra “mat-måsten” när vi är i England är ganska lång (och blir längre och längre tror jag för varje år). En given favorit är ju att äta bra fish&chips vid varje besök. En gång räcker för att jag ska vara nöjd i flera månader ska tilläggas men det är verkligen älskad snabbmat i vår familj. Givetvis så ska det vara med mushy peas och maltvinäger!

The white horse café i Northallerton levererar alltid bra fish&chips med krispigt fras på fiskfiléerna. Två portioner räcker gott och väl till mig, maken och barnen tillsammans. Yorkshire portions som sagt.

Om du har vägen förbi Northallerton och är intresserad av mat så är det ett måste att svänga förbi delibutiken Lewis&Cooper som ligger mitt i stan. De har hur mycket delikatesser som helst. Det är typ dubbelt så stort som Cajsa Warg lokalmässigt. Ett riktigt guldkorn alltså för matintresserade!

10 kommentarer

 1. Hanna

  Fish & chips är verkligen gott när det är gjort ordentligt! Men jag skippar både vinäger och mushy peas, däremot vill jag ha mayo till min. 🙂

  1. Elin

   Jag kunde verkligen inte med mushy peas i början, tyckte det var typ bebismat, men nu är det ett “måste”… 🙂

 2. Fröken Dill

  MMmmmm fish n chips, den BÄSTA fisken och potatisen!

 3. Elsalagarmat

  Måste verkligen få åka till London och äta tidningssvärtad Fish n chips snart!

 4. Hon som gick

  Kan du rekommendera något Fish&chips ställe i London?

  1. Elin

   Jag har ingen aning faktiskt, men kolla om Hanna har bloggat om det på Matarkivet?

 5. Den engelska måste-listan » Tre tjejer i köket

  […] Vår måste-lista på vad vi vill äta varje gång vi är i England blir som sagt allt längre och längre. Nu väntar sommarens Englandsresa runt hörnet och här kommer listan på vad vi längtar efter mest: […]

 6. Charlotta

  Gigs på 12 Tottenham Street (nära Tottenham Court Rd tube) har en av de bästa jag ätit i London (som inte är bästa fish & chip staden). Dock är det ingen typisk chippie utan mer en lunchrestaurang och den drivs av en cypriotisk familj så den känns inte jätteengelsk men det gör den desto bättre att ta med vänner till vilka inte gillar fish & chips.

 7. Charlotta

  PS. Elsa tidningssvärta kan du glömma nuförtiden. Det är inte hälsosamt och britterna är Health & Safetyfanatiker nuförtiden.

 8. Masons Yorkshire Gin » Tre tjejer i köket

  […] ju tex bara 10 min bort. Just denna gin finns hos olika återförsäljare i Yorkshire (bland annat hos Lewis&Cooper) men jag tror inte den har hittat till London och tex flygplatsbutiker ännu. Det ska bli spännande […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.