Crumpets

Vi blev bjudna på crumpets när vi var och hälsade på svärföräldrarna för ett tag sedan och ja vad kan man säga om dessa engelska bröd – typ herregud vad goda det är. Inte är det mycket i dessa bröd: ingredienslistan är ungefär mjölk, mjölk, salt och jäst men resultatet som blir efter att smeten har jäst ordentligt och stekts i stekpannan är att det blir ett galet gott bröd! Eller är det en variant av pannkaka?

Till utseendet liknar de dom där gamla tvättsvamparna son vi brukade göra rent svarta tavlan med i skolan, vilket inte låter så kul, men med smält smör efter att de har rostats i brödrosten är de ljuvligt goda. Vi slogs mer eller mindre om dom och Tvååringen ylade “crrrrruuumpets pleeeeease” varje morgon. Svärfar vill ha marmelad på sina, svärmor ringlar honung på och själv så hyvlade jag på medsmugglad västerbottensost.

Förresten ser ni att det står “Less than 1% Fat” på förpackningen? Det är innan man har brett smör ovanpå som sedan rinner ner i vartenda hål i brödet kanske ska tilläggas…

9 kommentarer

 1. Ingela

  var får man tag på dessa läckerheter då?

 2. Sara

  Det vattnas i munnen!!!! 🙂

 3. Elin

  Ingela, i England ser man dem ofta i mataffären men jag har inte sett dem här i Sverige. Kanske på Taylor&Jones? Kan kolla där nästa gång…

  Jag har ett recept bokmärkt på crumpets som jag inte hunnit prova ännu här: http://ettbraliv.wordpress.com/2007/05/11/helgblogg/

 4. Ingela

  kanske the english shop har

 5. Åsa

  Finns på The English Shop, frysta så de går ju tyvärr bara att köpa i de fysiska butikerna, inte via nätet. 🙁 Jag får prova nästa gång jag är i storstaden helt enkelt. 🙂

  http://webshop.englishshop.se/en/article/1268/crumpets

 6. Anna

  Åhh, de är såå goda! Har inte ätit dem sedan jag tillbringade några månader i engelsk värdfamilj sent 80-tal men jag kommer ihåg hur goda de var!:smile:

 7. Steph

  Jag älskar crumpets… någon borde importera dem!:smile:

 8. jess

  Hej där! The English shop brukar ta hem crumpets men annars är vårt recept på ettbraliv faktiskt rätt enkelt och det är fantastiskt gott. Dagen efter om det finns ngr kvar så rostar man dem och brer på Philadelfiaost!

 9. Den engelska måste-listan » Tre tjejer i köket

  […] De runda håliga bröden, tunga som puckar, rostas i brödrosten för att sedan serveras med smör och sylt. Det smälta smöret rinner ner i hålen på bröden och de är helt ljuvliga att äta… Jag har faktiskt inte provat att baka dem själv men Gitto har ett recept om du vill prova att göra egna. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.