Star at Harome

I mellandagarna så var det äntligen dags att äta lunchStar at Harome i North Yorkshire. De har en michelinstjärna och har även fått utmärkelsen Gastropub of the year 2006 så våra förväntningar var hur höga som helst. Restaurangen var fullbokad sedan flera veckor tillbaka men vi fick tipset att åka dit och äta lunchmenyn på deras pub.

Atmosfären är det inget fel på. Det här är en toksöt liten pub ute på vischan och för den som vill sova över så finns otroligt fina rum. Vi var där när de öppnade och på en kvart så gick puben från att vara tom till fullsatt. Så det gäller att vara i tid även för en spontan lunch.

Sambon började med grillad blodpudding med gåslever, vatttenkrasse och äppel och-vaniljchutney och blev jättenöjd. Den där vattenkrassen förföljde oss hela veckan i England. Det verkar vara vinterns måstegrej på alla resturangmenyer.

Själv så fick jag en fin krabba till förrätt som var fantastisk. Småpluttarna som syns på tallriken nedan är örtaioli och “bloody mary-dressing”. Den sistnämnda ska jag försöka lägga på minnet och göra här hemma för den blev  lyckad till skaldjur.

Så var det varmrätterna. Det var ingen liten torsk som serverades. Tvärtom. Vilket faktiskt var lite synd, för lite mindre torsk och lite mer musslor hade balanserat upp det bättre. Sambon tyckte att lammrätten som han beställde var ok men inte fantastisk. Det är generösa portioner och tyvärr så orkade vi inte med någon efterätt.

Det här var ingen billig lunch. Jag tror vi betalade närmare tusen kronor inklusive vin och shandys och hur mycket den där michelinstjärnan än glimmar så gillade vi nog the Blue Lion bättre i våras. Men då är vi lite orättvisa och jämför en lunch med en middag förstås. Star At Harome är för övrigt med i den fina kokboken the Gastropub Cookbook som varvar recept med tips på bra gastropubar. Den åker nog med i nästa amazonbeställning!

2 kommentarer

  1. Den engelska måste-listan » Tre tjejer i köket

    […] menyn. Givtvis med yorkshire portions. Här i matbloggen har det bland annat bloggats om besök på Star of Harome, The Angel Inn och the Blue lion. Vart vi hamnar i sommar återkommer jag om i […]

  2. Tillbaka till Star Inn Harome » Tre tjejer i köket

    […] har vart på The Star Inn Harome tidigare. För nio år sen! Sen ytterligare en gång som aldrig blev ombloggat. Men helt klart så har det gått ett par år […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.