Fish & chips i Skipton

Jag kanske inte är helt konsekvent alla gånger. Ena stunden skriver jag ett försvarstal om att all mat i England minsann inte är friterad och nu kommer ett inlägg om – fish&chips.

Fish&chips är lika mycket England som heltäckningsmattor i badrummet, Monty Python, “a cup of tea” och Svennis så det här får ses som ett inlägg om Englands motsvarighet till den perfekta pizzan/kebaben/sibyllaburgaren dagen efter en sen utekväll.

Vi fick tipset att åka till Skipton för att äta riktigt bra fish&chips. Skipton är populärt att turista i och bland annat känt för sina kanalbåtar. Vi testade omtalade Bizzie Lizzie som sägs vara bäst på fish&chips .

Oh yes! Med salt och vinäger så är detta kanske inte så nyttigt. Inte en grönsak så långt ögat kan nå. Men riktigt gott i vårsolen när man som vi var trötta och sega dagen efter ett bröllop.

5 kommentarer

 1. Ingerid

  Fish&chips rules! Er man i England, MÅ man ha det.

 2. Günther Fliesenburgh

  Är man i Skottland så har jag ett tips på Fish’n’Chips!! I Ullapool finns en liten F’nS’-shop precis mitt emot hamnhuset (terminal eller liknande (blev aldrig riktigt klok över funktionen)) där hade dom supergod F’n’S i fjol i alla fall… och stora portioner. Vi åt F’n’S på betydligt “finare” ställen men dom kom inte upp i den klass som det här stället i Ullapool presterade!

 3. Lördagslunch på The Angel Inn » Tre tjejer i köket

  […] The Angel Inn i Hetton har varit på önskelistan att testa under en längre tid. Som nästan allt annat jag skriver om från England så ligger även denna gastropub i norra Yorkshire. Skipton är trevlig liten stad som ligger i närheten som jag har bloggat om tidigare. […]

 4. Den engelska måste-listan » Tre tjejer i köket

  […] kärt ämne här i matbloggen. Det har bloggats om fish&chips i Northallerton, Whitby och Skipton. Och det ska såklart vara med mushy peas och […]

 5. Matkoma i Yorkshire » Tre tjejer i köket

  […] och på vägen norrut så stannade vi till hos BizzieLizzie i Skipton för fish&chips. Ja vi har vart här förut. Vi hade egentligen tagit sikte på The Angel Inn i Hetton för en sen lunch men trafiken var ju […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.