Lördagslunch på The Angel Inn

The Angel Inn i Hetton har varit på önskelistan att testa under en längre tid. Som nästan allt annat jag skriver om från England så ligger även denna gastropub i norra Yorkshire. Skipton är trevlig liten stad som ligger i närheten som jag har bloggat om tidigare.

Dags att prata om maten. Min förätt blev deras blodpudding. Jag vet att det inte ser aptitligt ut på bild men det är en hemgjord pudding med en hel del gryn i vilket passar bra för den som inte gillar puddingens vanliga konsistens. Sedan en äppel och rödlöksrelish på toppen och några gömda potatisar underst. För att vara en förrätt är den ganska stor men för att vara en “yorkshireportion” var den ju nästan blygsam. Det känns nämligen som att allt kommer i supersize när vi går ut och äter i Yorkshire.

Förutom allt som finns på deras a la cartemeny så hänger en lång “dagens special” lista i baren på temat fisk och skaldjur. Det är många alternativ att välja på – vilket kan ge mig lite kalla fötter ibland, för man undrar om de kan göra allt riktigt bra, men visst funkar det här. Fisken är toppen helt enkelt. Det blev brax vilket jag inte äter så ofta i vanliga fall.

Barnmenyn ej att förglömma hittar vi här:

Vår tvååring var nöjd med sina Bangers&Mash och hon begriper nog inte hur bra hon har det som aldrig behövt äta Scans Hot Dogs här hemma.

Som efterrätt  fanns många bra förslag och vi testade deras variant av Sticky Toffee Pudding. Det är helt klart en av mina absoluta favoriter bland engelska desserter och med tanke på yorkshireportionerna så blev det en halv portion till kaffet och den här är grym. Faktiskt att jag såg den på nästan alla bord i rummet där vi åt.

The Angel Inn var toppen och är väl värt att rekommendera. Absolut barnvänligt. Hur mycket som helst som verkade gott på menyn som också kändes prisvärd. Jag åker gärna tillbaka hit och nästa gång så hoppas jag att vi hinner titta in i deras vinbutik.

PS! Vi hade inte bokat bord på The Angel Inn i förväg vilket kan vara en idé. Vi kom nämligen runt ett en lördageftermiddag och det var nästan fullt.

5 kommentarer

 1. Swedish Mike

  Hejsan,

  Tack for tipset, det har ar ett stalle jag maste prova om jag vagar mig norr om London snart. 😉

  Du skulle ta och ta en tur har i Oxfordshire ocksa, det finns ett oerhort stort antal mysiga och bra restauranger undangomda i sma byar och stader.

  // Mike

 2. Elin

  Swedish Mike, jag håller på att snickra ihop en liten Yorkshirekarta på alla ställen som vi varit på hitills. Håll utkik här i bloggen!
  Skulle gärna se mer av södra England, men min sambo är från yorkshir så man får vara glad om man kommer söder om Leeds…

  vi var iofs utanför Gloucester i somras och åt på ett par ställen, men minneskortet på kameran gick sönder så det blev aldrig bloggat om det… Ska läsa mer på din blogg, den verkar bra!

 3. Teena in Toronto

  Yum-mee!

  Happy blogoversary!!

 4. Den engelska måste-listan » Tre tjejer i köket

  […] yorkshire portions. Här i matbloggen har det bland annat bloggats om besök på Star of Harome, The Angel Inn och the Blue lion.  Vart vi hamnar i sommar återkommer jag om i […]

 5. Matkoma i Yorkshire » Tre tjejer i köket

  […] i Skipton för fish&chips. Ja vi har vart här förut. Vi hade egentligen tagit sikte på The Angel Inn i Hetton för en sen lunch men trafiken var ju inte till vår fördel den här […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.