Trädgårdsplaner 2012

Det är dags att försöka få ordning på trädgården igen! Förra året så hann vi med lite olika projekt men i år tror jag att det blir lite färre projekt (haha! Så säger jag varje gång i april, sen slutar det med att trädgårdslandet svämmar över ivarje fall…)

Just nu håller vi på att beskära äppelträdet ordentligt så att vi slipper ta reda på tonvis med äpplen till hösten. Vi hinner inte med dem helt enkelt. Det krattas och städas upp i trädgården. Komposten behöver ses över och jag tror faktiskt vi gräver igen en rabatt på grund av tidsbrist. En sak som vi har lärt oss med åren är att de veckor på sommaren när trädgården kräver som mest omsorg och tillsyn alltid sammanfaller med att vi är på sommarlov i England. Så mer lättskött får det bli!

En liten tjuvstart med planteringen har barnen haft med en avokadokärna. Vi får se om den växer upp lika bra som pickipickis avokadoplanta ?

Vi har även sorterat gamla frön och skrivit listor på vad vi vill ha i trädgården denna säsong. Det blir mest fokus på gröna kryddor i år tror jag. Barnen vill ha sockertärtor och färgade morötter. Ett par potatishinkar tror jag att vi hinner med också.

Tänkbart odlingsprojekt 2012

 • ett par olika basilikasorter
 • dill
 • ett par olika timjanssorter
 • fransk dragon
 • gräslök
 • ramslök
 • mynta
 • libbsticka
 • lagerblad
 • rosmarin

8 kommentarer

 1. Fröken Dill

  Persilja?
  Åh, jag odlade också avokadoplanta från kärna som barn. Minns det som superspännande! Tror tipset kom från boken “Linnea planterar” som jag läste tills den blev helt utsliten.
  Låter smart att anpassa odlingarna efter hur mycket tid man har. Själv anpassar jag nog livet lite rätt mycket efter odlingarna, men så är köksväxtodling ett av mina största intressen vid sidan av maten.

  1. Elin

   Intresse och tid går inte alltid hand i hand. Köpte lite fröer igår och hittade förresten anis, har du provat?

 2. Carita Liljendahl

  Oj oj oj – det här får jag inspiration av.
  “Problemet” just nu är bara att jag måste vänta ett tag eftersom vi har mycket snö och minusgrader… och jag bor inte i Lappland utan i södra Finland – bilder finns på min blogg 😎

  1. Elin

   Håll ut, snart kommer våren! Fast jag håller med om att det är lite segt just nu…

 3. Amelia

  Ska bli så skönt att komma igång med lite odling nu till våren och sommaren. Hoppas ni lägger upp lite smarta tips att fånga upp 🙂

  Ett tips att använda er av om ni vill få mer läsare till er blogg är att använda http://www.Qlose.se . Jag använder den till min blogg för att få lite läsare och google träffar 🙂

 4. Emma

  Den där kommenataren om att man inte ska göra lika mycket det här året känner jag mycket väl igen. TYvärr har vi inget trädgårsland här hemma men ett växhus som brukar bli smockfullt. VI hinner ju inte ta hand om allt så vi terroriserar (läs ger bort) grannarna med diverse saker =)

 5. Ruth

  Ooh! I don’t have much of a garden at the moment, so I am a little bit jealous of your plans!! Enjoy every minute of the spring! 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.