Det blev en sallad med fläskfilé

En kväll när jag från början hade tänkt göra både potatisklyftor och sås till fläskfilén var ingen av oss särskilt hungrig här hemma. Istället blev det en middag light och den helstekta fläskfilén hamnade i en sallad och det visade sig vara ett lyckokast. Det behövs ju faktiskt inte alltid ett jättematigt tillbehör som potatis eller pasta.

Jag kryddade fläskfilén med salt och peppar, brynde den och lät den sedan gå klart i ugnen. Den skivade fläskfilén blandade jag sedan med olika sorters salladsblad, cocktailtomater, ett päron i skivor, valnötter (Kung Markattas är väldigt milda och goda) och toppade med en senapsvinägrett (recept finns här). Knappt någon tillagningstid alls och väldigt gott!

Vill du ha tips på fler kvicka och goda rätter? I kategorin “Mackor & mittemellanmat” finns en massa recept, de flesta publicerade av Elin. T ex de här:

2 kommentarer

  1. Ellen

    Ett annat tips är Änglamarks valnötter. Köpte dem idag och blev helt överväldigad av smaken! (Sen grovhackade jag dem och hade ner dem i min hemgjorda nöt- & mandelmassa till kvällens semlor! Yuu-um.)

  2. Erica ung fru och tvåbarnsmamma

    Mums vad gott! Igår experimenterade jag fram en ny rött, wokade (egna) grönsaker med sesanrullad oxfilè och en sås av mango & passionsfrukt. Sjukt gott blev det!! recept kommer i bloggen=)

    Kram

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.