Chinamarket i HCMC

Vi hann med att bo på två olika hotell i HCMC på den här resan till Vietnam. Först en natt på Thien Thao hotel då vi mellanlandade från Singapore på vägen upp till Mui Ne. Hotellet ligger fem minuter från tågstationen vilket var mest viktigt eftersom tåget gick 06.30 dagen efter. Det är ett enklare hotell med nyrenoverade rum och rummen kostade 200 sek/st så det var helt ok för en natt.

Första kvällen åt vi på Banh Xeo som ligger 200 meter ner på gatan (om du går höger från hotellet och sedan rakt över gatan). Banh Xeo serverar vietnamesiska pannkakor med fantastiska  fyllningar som äts insvepta med sallad och mynta. Så gott! Och billigt! Tyvärr sprang vi inte på dessa pannkakor i Mui Ne vilket var lite av en besvikelse.

Drygt en vecka senare var vi tillbaka i Ho Chi Minh. Denna gång  blev det två nätter på Grand hotel som ligger högst upp på Dong Khoi Street. Långlunchen på Kichi Kichi har jag redan bloggat om och det var väl kanske det bästa vi sprang på matmässigt de här dagarna. Frukosten på hotellet var ok men inte fantastisk. Kanske berodde det delvis på att vi började längta hem efter svensk frukost.

Det blev en cykelutflykt till Chinamarket en eftermiddag. Inte mycket handlat men ändå intressant att se lite mer av omgivningen.

Och så köpte vi lördagsgodis! “Du MÅSTE knäppa kort mamma” sa den bloggvana fyraåringen.


 

5 kommentarer

 1. sara

  Oj, vad spännande! Och har man en gâng varit i Asien längtar man alltid tillbaka!

 2. Elin

  Ja det är lätt beroendeframkallande! Maken återkommer alltid till hur det är första sekunden man andas in Asien, när man har landat och tar sitt första steg utanför flygplatsen. Det är mäktigt 🙂

 3. Janne

  Ooohhh! Vad godis och jag som är godisgris. 😉 😉 😉

  Ha en bra dag! / Janne 😆 😆

 4. Karin/Rosa maränger

  Så härligt det ser ut – vill ut och resa nu ! 🙂

 5. Ho Chi Minh: långlunch på Nhà hàng Ngon » Tre tjejer i köket

  […] drygt 3 år sedan så var vi i Vietnam. Ni kanske minns att jag bloggade om våra dagar i Ho Chi Minh, hotpotlunch och maten i Mui Ne? Nu är vi tillbaka på vietnamesisk mark igen och samlar på oss […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.