Château de Ségure

Jag har universums kortaste minne när det gäller att memorera bra viner så nu ska jag försöka blogga om dem oftare. Egentligen så skulle jag ville ha en smart sajt eller där man kan recensera och betygsätta viner på ett enkelt sätt, ni får gärna kommentera om ni har något tips!

I varje fall. Igår lagade maken middag. Det blev fläskkarré med klyftpotatis, klyftade päron, små rödbetor och tärnad cambazola som fick sköta sig själv i ugnen. Med tanke på att han bara tömt kylen så var det otroligt lyckad kombo och eftersom barnen sov så hann vi med ett glas Château de Ségure i godan ro.

Jag är inte speciellt bra på att beskriva vin men det här var så himla bra! Inte för lätt, inte för tungt, doftade gott, och är det där vinet man vill dricka i godan ro i soffan medan maken lagar mat. Perfekt till kött och dessutom prisvärt med sina 87 kronor!

9 kommentarer

 1. Sandra (drömkaka)

  Jag måste ju bara få säga att ni har en så bra blogg, finns verkligen allt från himmel till jord som man kan vara sugen på!

  Ni är varmt välkomna att titta in på min bakarblogg & hoppas Ni kan uppskatta den som jag uppskattar Eran 🙂

  http://dromkaka.blogg.se

 2. Ulrica

  Jag kan bara instämma i ditt vinval Elin. Château de Ségure är verkligen ett strålande vin för en ändå så billig peng. Här finns smak av mörka bär och det passar till nästan alla kötträtter. Ett annat vintips är Brolio (nr:2705) 104:-. En Italienare, Chianti Classico gjort av druvan Sangiovese. Låt inte priset avskräcka…det här är ett toppenvin och passar verkligen till italienskinspirerande kötträtter med ingredienser som tex parmesan, vitlök, svamp. Prova! Ni kommer inte att bli besvikna, jag lovar….:razz:

 3. Åsa

  På vinvin.se kan man betygsätta viner mm. Har själv inte provat sajten, men kanske kan vara värt ett försök?

 4. Elin

  Sandra, tack! Det är alltid roligt med feedback 🙂

  Ulrica, ska absolut prova Brolio!

  Åsa, tack för tips, jag har just skapat ett konto där för att hålla koll på viner vi provar!

 5. Daniel

  Det är en av mina favoriter också!
  Vill bara varna för ett vin med förvillande likt namn (och pris): Château de Seguin – http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=3958&Butik=0&SokStrangar=

  En Bordeaux som inte alls är i samma klass.

 6. Ulrica

  Instämmer i Daniels kommentar! Det är en milsvids skillnad i de här 2 Bordeauxerna…så ta inte fel i hyllorna 😉

 7. Elin

  tack för varningen Daniel! jag har börjat lägga upp våra vinfavoriter på vinvin.se så att vi kommer ihåg dem bättre!

 8. Porcupine Ridge Syrah 2007 » Tre tjejer i köket

  […] ett tips av Åsa i kommentarsfältet så har vi börjat använda vinvin.se för att komma ihåg goda viner här hemma. Mitt minne går […]

 9. En liten dopbuffé » Tre tjejer i köket

  […] och hämtade upp det nybakat samma morgon. Som dryck kunde man blandat välja på vår favorit Château de Ségure. Tyvärr hade jag fullt upp med att umgås med våra gäster så jag hann inte smaka av och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.