Ben & Jerrys Chocolate Macadamia

“Det här låter som en Elin-glass” mailade Maria när Ben&Jerry ville skicka över sin senaste burk Chocolate Macadamia och det är väl så att det är jag som är glassoholicen i det här sällskapet. Ben & Jerry är dessutom en av våra favoriter här hemma i soffan och min absoluta favorit i deras sortiment är Bohemian Raspberry medan maken helst vill gräva ner sig i Halfbaked.

Rättvisemärkta Chocolate Macadamia innehåller choklad och vaniljgräddglass plus makadamianötter med kakaoöverdrag. Och inget mer – vilket känns lite oväntat av B&J som brukar bjuda på en allsköns blandning i sina burkar. Burken gick mellan mig och maken i soffan och när jag klagade över att jag bara lyckats fiska upp tre makadamianötter så visade det sig att han systematiskt lyckats plocka ut varenda nöt i glassen, så de var förvisso goda.  Men jag kan sakna att det inte var något “mer” i burken. Kanske en sås? Nåt annat crunchigt? Jag funderade halva natten på en ytterliggare smak och kanske  något på temat kaffe kanske skulle  bli bra? Ett alternativ är ju att skopa upp en kula av glassen på en espressobrownie 😉

Smakmässigt? Den är bra, mjuk och len. Glassen får ett extraplus för att det är en rättvisemärkt produkt, men känslan av att det saknas något i den gör att jag ger den betyget 3/5.

PS! Vilken nostalgitripp att kika in på Ben&Jerrys flavour graveyard!

jerrysglass

11 kommentarer

 1. Rebecca

  Jag blev lite besviken när jag smakade Chocolate Macadamia. Den saknade helt klart något, och jag tycker macadamianötterna var lite sega. Jag tror den hade blivit godare med ripplad choklad- eller kolasås. Men inget går upp mot Bohemian Raspberry.

 2. Elin

  Kolasås skulle också kunna funka! jag kände mig helt maniac som låg halva natten och funderade på hur glassen skulle kunna bli lite bättre 😎

 3. helena

  tänk den som ändå hade fått var provsmakare för B&J…

 4. Elin

  Med tanke på att jag är föräldraledig just nu så får det nog ses som min mest professionella merit just nu 😉

 5. Anne

  Jag gillade just att det var så lite i den faktiskt – eller ja, fler nötter kunde det fått vara, men annars tyckte jag om att den var lite “clean” sådär. Och lagom chokladig, jag gillar inte chokladglass annars men den här var helt rätt för mig 🙂

 6. lina

  Med tanke på Annes kommentar kanske jag skulle gilla denna! Har annars också svårt för chokladglass, men testa det ska jag!

 7. Charlotte

  Har ni tänkt på varför man kan gilla en smak i en viss form men ogilla samma smak i en annan form? Jag älskar tex. choklad i (nästan) alla dess former – som ren choklad, som kaka, som oboy, som milkshake, som sås… men jag avskyr chokladglass! Jag mår illa av den.. Till saken hör att jag älskar all annan glass… Är inte det konstigt? Är det fler som har såna här konstiga preferenser, och vad kan det bero på??

 8. Rebecca

  Det verkar som att de flesta chokladälskare (kakor, praliner osv) inte gillar chokladglass, konstigt nog. Jag är nog den enda som är fanatisk i ALLT med choklad. Den absolut ljuvligaste chokladglassen jag smakat kommer från danska Hansens Flødeis. De använder Valrhonachoklad i glassen, och jag tror den kan få vilken chokladglasshatare som helst att smälta.

 9. Maria

  Rebecca: Du och jag kan bilda klubb för jag älskar också choklad i alla dess former, inklusive chokladglass! 🙂

 10. Nette (kardemumma Gumman)

  😯 ooh va gott! Den måste jag få tag i typ nuu.. yamii…

 11. Maja

  Åh, jag har aldrig smakat nån Ben & Jerry´s glass men skulle jättegärna vilja det. (Jag har aldrig smakat nån för att dom är ju inte billiga deräkt…) Den där sorten verkar som en kanonsort! Jag tycker macadamianötter är jättegott så jag tror jag skulle gilla den där 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.