Risotto med butternutpumpa, palsternacka och bacon

Hur man kokar risotto står på varenda rispaket så det tänker jag inte upprepa här. Allra bäst blir risotton om avorioriset får koka med vitt vin och serveras med parmesan, men vi fuskar oss fram med grönsaksbuljonger och prästost här hemma också när vi inte har något annat hemma. Som barnmat är risotton uppskattad här hemma och den här varianten med kokta rotfrukter är smidig när man har en hungrig bebis. Vår 8-månaderstjej är väldigt nöjd med att sitta och äta tärningar av butternut squash!

Dagens grönsaksalibi är bladspenat och rödbetor. Vi köper hela rödbetor på burk och klyftar dem. Av någon anledning är det godare än de traditionellt skivade! Göm ett paket bladspenat i frysen så har du hemma när du behöver. Fräs bladspenaten eventuellt i lite smör eller olivolja. Tärnad fetaost till är ett måste!

Risotto med butternutpumpa, palsternacka och bacon

  • Koka 3 dl avorioris enligt konstens alla regler.
  • Koka ca 600 gram butternut squash, palsternacka och rotselleri i jämnstora tärningar.
  • Blandas ner grönsakerna i det kokta avorioriset tillsammans med 1-2 pressade vitlöksklyftor, finriven parmesan och lite finklippt timjan.
  • Toppa med knaperstekt bacon!

En kommentar

  1. Ulla

    Jag brukar också göra risotto med butternutpumpa, men jag kokar inte den innan utan tärnar den och rör ner den i risotton i det skede när jag börja späda med mer buljong. Den risotton är en favoriträtt hos oss.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.