San Remo

Tredje veckan i april semestrade Maria och jag och våra respektive i San Remo på italienska rivieran. En fantastiskt behaglig vecka med mycket och god mat, avkoppling, fin utsikt och åtskilliga cafébesök för att äta den underbara italienska glassen.

San Remo ligger i Ligurien, i nordvästra Italien. Vi flög till franska Nice (direktflyg med t ex SAS eller Sterling tar tre timmar) och åkte sedan vidare med hyrbil över den italienska gränsen. Från Nice till San Remo är det bara fem mil om man kör motorvägen. Vi valde dock den lite längre vägen längs med kusten eftersom vi inte hade någon tid att passa; en alldeles fantastisk utsikt och väldigt många serpentinsvängar.

Nice

I San Remo bodde vi i en trerumslägenhet på Residence dei due porti alldels vid havskanten. Ett prisvärt boende med mycket bra service (städning och byte av handdukar varje dag, nyrenoverad lägenhet och trådlös internetuppkoppling e t c). Några måltider ingick inte, men det passade oss bra att äta frukost i lägenheten och resterande mat på restaurang. Vid två tillfällen fixade vi lunch i lägenheten och om vi inte hade varit så bekväma och semesterlyxiga hade det ju gått att laga betydligt mer mat själva (och på så sätt sparat pengar).

San Remo

Efter frukosten stannade vi till vid någon av alla kaffebarer för att kaffedrickarna i sällskapet skulle få sin morgonkopp. Knappt €1 för en dubbel espresso eller cappuccino.

Cappuccino

Innan resan fick vi experthjälp av Micke och Åsa på Caffè Ugo som är i San Remo flera gånger om året och har bra koll på vilka restauranger som är värda ett besök. Vi provade deras favoriter, men hittade även andra restauranger och caféer som vi tyckte om. Restaurangutbudet är stort i den lilla staden som verkligen blomstrar under sommarhalvåret. Det är många fiskrätter på menyerna, vilket ju förstås beror på att San Remo är en kuststad, både grillad fisk och pastarätter med fisk och skaldjur i.

Utsikten från balkongen var verkligen som balsam för själen. Särskilt för den som är uppvuxen i en havsstad.

Utsikt från balkongen

Min sambo Magnus hade sin landsvägscykel med sig. Och han fick slita. Stigningarna i bergen var av en annan dimension än dem han är van vid hemma i Stockholm. Vi andra tre konstaterade att vi ser lite olika på det där med semester och avkoppling.

Krokigt uppför

Utsikt

Vädret då? Jo, runt 20 grader. Om du åker till San Remo för att kunna ligga på stranden och bada i havet är tredje veckan i april lite väl tidigt. Stränderna var inte öppna, men vi kunde däremot ligga på solterrassen vid ett par tillfällen. Utöver det satt vi på balkongen eller på någon uteservering. Men en renodlad solresa var det inte – snarare en matresa.

Inlägg om restaurangmaten, besöket på olivmuseet och den italienska glassen kommer inom kort. Håll utkik!

4 kommentarer

 1. Emil

  exakt samma bild på “San Remo-fontänen” tog jag förra sommaren 🙂 trevlig stad

 2. Semester i Viareggio » Tre tjejer i köket

  […] förra årets resa till San Remo insåg Magnus och jag att en resa till Italien är det perfekta sättet att ladda batterierna på […]

 3. San Remo – Den goda glassen » Tre tjejer i köket

  […] är ingen myt att glassen är som allra bäst på italiensk mark. I San Remo blev glassätandet snabbt en av dagens höjdpunkter. En del dagar hann vi inte ens äta klart […]

 4. Matupplevelser i Trapani, Sicilien » Tre tjejer i köket

  […] skillnad från i t ex San Remo och Viareggio hade vi dock lite svårt att hitta riktigt bra restauranger. Det berodde […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.