Semester i Viareggio

Efter förra årets resa till San Remo insåg Magnus och jag att en resa till Italien är det perfekta sättet att ladda batterierna på innan värmen har kommit till Sverige. I år åkte vi till badorten Viareggio i Toscana veckan innan påsk och befann oss efter en kort flygresa i ett fint landskap med 20-gradig värme och med förförande god mat på menyn. Det går inte att klaga på livet när man har det så bra!

Vi flög till Bologna och körde sedan de 18 milen till Viareggio på lite drygt två timmar. I Viareggio bodde vi på det lilla familjeägda Hotel Tirrenia som verkligen kan rekommenderas. Bara 18 rum och med en ägare som var serviceminded ut i fingerspetsarna. Prisvärt, centralt och med en väldigt god frukost som pricken över i:et.


Vi hade utsikt över havet från balkongen


Fiskförsäljning i hamnen

Med hyrbilen var det enkelt att göra ett par utflykter och vi passade på de dagar solen gömde sig bakom molnen. Att se det lutande tornet i Pisa kändes som ett måste (avstånd från Viareggio ca 2 mil). Från Pisa åkte vi vidare mot den lilla staden Lucca som var riktigt mysig med trånga gränder och ett torg format som en amfiteater (avstånd från Viareggio ca 4 mil).


Lutande tornet i Pisa


I Lucca

Allra mäktigast var det att komma till Riomaggiore; en av fem byar som hänger på klipporna i nationalparken Cinque Terre (avstånd från Viareggio ca 6 mil). Vägen dit var slingrande och jag fick verkligen en övning i serpentinsvängar och motorbromsning. Promenaden i området gick lika mycket upp som ner och utsikten var fantastisk både över hav och land. Fascinerande landskap och inte likt något annat jag har sett.

Ytterligare en lyckad Italienresa! Vi funderar ibland på att vidga vyerna och besöka t ex Spanien eller Frankrike framöver, men det skulle förmodligen kännas som att överge en bra vän. Ju fler som säger något om pensionärsvarning, desto mer taggade blir vi dock… Visst finns det väl god mat även utanför Italien!?!

Ett inlägg om restaurangbesöken kommer inom kort!

7 kommentarer

 1. Elin

  haha! ja vi är rätt “sålda” på Frankrike så jag ska inte reta er 😉

 2. Micke

  Pensionär? jag har varit i Italien 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ….. gånger, jag har tappat räkningen. Men jag känner mig inte äldre än när jag var där första gången (1987) så vin, grappa, olivolja mer vin och grappa samt utsökt mat, sol och miljö kan bara påverka den som inte har tron, välkomna tillbaka. När åker ni hem igen? 😉

 3. Anna-Karin

  Om man åker till Alassio eller någon annan av byarna i Ligurien är det ju bara någon timmes resa till Frankrike. Vi har åkt på dagsutflykt från Alassio upp i franska bergen ovanför Nice där vi åt lunch och sedan var åter för middag i Italien på kvällen.

 4. Ann

  Hej!

  Isåfall är jag också pensionär (inte för att det är så långt borta egentligen) men vi åker till Italien varje sommar och ibland en gång på våren också! Förra året var vi i Toscana och bodde i en liten by som heter Lorenzana, nära både Pisa och Lucca som vi också besökte. Vi hyrde ett helt underbart hus och i år ska vi faktiskt åka tillbaka till samma ställe (hmm – det kanske är lite pensionärvarning där?) men vi planerar att besöka andra platser runt omkring, kanske Riomaggiore som du skrev om. Vi ska köra bil från Umeå!!

  Väldigt kul att läsa ditt inlägg och se på de fina bilderna.

  MVH/Ann

 5. Helena

  -> Ann: Riomaggiore får ni inte missa! Bil från Umeå… jag är sjukt imponerad över att ni orkar med alla milen. Men vilken upplevelse ni får längs vägen. 🙂

 6. Tre tjejer i köket » Tips inför resa till Bologna?

  […] har förvisso flugit till Bologna för vidare färd mot Viareggio, men i övrigt står vi oss slätt när det gäller den staden. Kanske finns det någon läsare som […]

 7. Maten i Viareggio » Tre tjejer i köket

  […] Semester i Viareggio – med mina bilder och tips […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.