Caffè Ugo

I september öppnade Caffè Ugo och nu när det har gått några månader och jag har hunnit prova det mesta på menyn skulle jag kunna skriva ett långt inlägg om de otroligt goda italienska ingredienserna, den avslappnade stämningen och de mysiga helgfrukostarna. Jag har försökt, men det blir bara en massa superlativer som jag inte ens kan variera tillräckligt för att de ska räcka till ett helt inlägg. Istället tipsar jag om att gå dit och prova:

– Antipastosalladen eller foccacian som båda innehåller salami och kronärtskockor

Sallad

Focaccia med salami och kronärtskockor

– En frukostmeny

Frukost

– Sambons favorit cornetton (italienska motsvarigheten till croissant) som är fylld med gruyereost och prosciutto.

Cornetto med ost och skinka

– Den italienska drickchokladen Ciobar som gör det ganska mycket roligare att inte vara kaffedrickare.

Jag tar med mig datorn och går till Caffè Ugo när jag har tröttnat på att jobba hemifrån. Nu när solen verkar ha dragit sig tillbaka på riktigt och det bara är grått ute är de inte så tokigt att kunna promenera iväg ett par kvarter och plötsligt befinna sig i sydligaste Europa. Visst hjälper den italienska webbradion mig på traven (trots att jag bara förstår några ord här och där), men framförallt smakar kronärtskockorna, oliverna, osten och salamin verkligen precis som de ska göra.

Caffè Ugo ligger på Scheelegatan 6 på Kungsholmen. Närmsta t-banestation är Rådhuset, men du kan även åka hit med buss nr 3, 40, 62 eller 69.

8 kommentarer

 1. Maria

  Mums! Måste nog locka med mig sambon dit igen i helgen för en frukost ! (det lär inte bli svårt) :mrgreen:

 2. Lena

  Är det ett lämpligt lunchställe, eller är det mer för frukost och fika? Jag har börjat jobba i närheten och vi har svårt att hitta bra ställen för lunch.

 3. Helena

  -> Lena: De har ingen jättestor lunchmeny, men i alla fall två sallader, en pasta och en soppa utöver det “vanliga” utbudet. Jag håller med om att det är ont om bra lunchställen runt Kungsholms torg. Om du hittar något får du gärna tipsa!

 4. Lena

  Caffé Ugo hade mycket bra lunch tycker jag, bra för en ensam lunch.
  Idag var jag på Salt och åt. Jag tycker det var ett bra lunchställe, bra mat och snabb service. Vi gav stället en stark trea av fem möjliga på vår skala 🙂 79:- för en dagens kändes helt ok.

 5. Åsa

  Har de trådlöst internet där?

 6. CG

  De har inte internet men när jag var där senast så satt de flera och surfade ändå, det finns tydligen ett eller flera fria nät i området som man kan “låna”. Jag tror dock att ägarna inte gärna ser att man sitter allt för länge, det är trotts allt en kaffebar och sådana brukar vilja ha snurr på gästerna.

 7. caroline

  Gå till Bullboden på parmätargatan vid kungsholms kyrka. Underbart goda mackor, bröd att köpa med, bullar, kakor soppa osv… brödet är gjort på biodynamiskt mjöl och akat i stenugn, mkt surdeg *mums*
  Ät frukost, luch, mellis eller köp med lite bröd hem vetja! Stockholms nya pärla!

 8. CG

  Caffè Ugo har vedugnsbakat bröd till sina focaccia samt stans bästa espresso och latte. Håller med om att Bullboden är ok men kaffe det kan de inte tyvärr.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.