Bulgursallad för vabbtrötta

Det känns som om vi inte hinner resa oss från föregående infektionsstorm förrän nästa är i antågande. De sista dagarna har vi inte orkat tänka på mat, handla mat och inte heller äta mat.

Ikväll var vi dock hungriga men fortfarande för trötta för att planera något avancerat så en skafferitömning var på sin plats. Det här är resultatet av vad som gömdes i skafferiet och tillsammans med lite grönsaker från Årstiderna häromdagen så blev det en lätt vegorätt serverat med pitabröd som fanns i frysen. Vad skulle man göra utan en Förortsfrys?! *)

Grillad paprika på burk är en tacksam hyllvärmare. Att grilla sin egen är förvisso enkelt men just denna från Fontana är ack så fantastisk när ork och tid saknas. Prismässigt så är den inte dyrare per kilo än den färska paprikan så det är en prisvärd genväg i köket. Och myntasåsen har jag ju skrivit om hur många gånger som helst. Just nu så kör vi en budgetvariant från Colemans (har inte riktigt koll på om de finns i vanliga mataffärer, vi köper alltid en burk eller två i England för typ ett pund och de räcker hur länge som helst)

BULGURSALLAD MED MYNTA, FETA, AVOKADO, GRILLAD PAPRIKA,  2 port

 • 3 dl vatten
 • 1,5 dl fullkornsbulgur
 • 2 tsk myntasås
 • 100 gram fetaost
 • 1 avokado
 • en halv grillad paprika (en halv räcker från burken ovan för de är tokstora)
 • 1/3 purjolök
 • saften från en halv lime
 • smaka av med salt och peppar
 1.  Att koka bulgur är världens enklaste. Koka upp vatten, häll i bulgur och rör om. Lägg på locket och låt det koka på låg värme i ca 10-12 minuter. Tag av kastrullen från plattan och låt bulguren stå 5 minuter innan servering. Klart!
 2. Medan du väntar på att bulgur ska bli klart; tärna fetaost, avokado och paprika. Skiva purjulök i tunna skivor.
 3. Blanda myntasås i bulgur och pressa ner limesaft.
 4. Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

*) Tror det var vår goda vän Henrik som myntade uttrycket, vilket går ut på att man äntligen har plats för en stor frys i förorten efter att ha lämnat en trångbodd lägenhet i stan.

6 kommentarer

 1. annamaria

  Jag kan bara instämma. Nu har alla haft den hiskeliga hostan – mor och minstingen är sist ut. Inte är maten högprio då….med barn hängande på armen. Så det här blir jätte-bra, tack.

 2. Lisa

  Halloj!
  Jag har flyttat till http://matalskaren.taffel.se
  uppdatera din länk och välkommen att matmingla!
  Vi ses här och där!

 3. kinna

  Krya på er!!!:smile:

 4. Max

  Oj, tänk att jag missade det här superduperreceptet. Undrar varför Oskar inte tipsat mig? 😉

 5. Tre tjejer i köket » Grillad paprika med färskostcremé

  […] har ju hyllat grillad paprika ett antal gånger att ha som skåpvärmare men nu när de är så billiga så får man allt ta sig […]

 6. Myntasås » Tre tjejer i köket

  […] är alltid bra att ha en vanlig omgång klar att användas i kylskåpet. Tex till bulgursallad i olika varianter, i brödbak, eller till att toppa pizzan med aubergine och fetaost med . Men oftast som sagt, […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.