Tabbouli

Tabbouli är en återkommande sallad här hemma. Henriks recept liknar mitt och hans måttangivelse “hälften så mycket olivolja som citron” stämmer med min tabbouli. Komihåg att det ska vara MYCKET citron i. En tabbouli passar till det mesta, så gör en stor sats. Servera till grillat, kanske med fetaost i en wrap, till laxen, eller som lättlunch tillsammans med lite småplock.

Tabbouli

En receptskiss

 • fyra portioner kokt bulgur
 • ett par tärnade tomater
 • ett par nävar klippt bladpersilja
 • 1 msk myntasås (om du inte har färsk mynta så klart)
 • saften från en halv citron
 • lite olivolja
 • pressad vitlök

10 kommentarer

 1. Pernilla

  Kan man använda hackad färsk mynta istf myntasås? Har massor av mynta i krukan på bryggan så det verkar dumt att köpa myntasås.

 2. Elin

  Färsk mynta blir nog jättebra tror jag (kanske till och med bättre???) så testa, det är bara sådana där myntamissbrukare som jag som har det på burk hemma.

 3. Pernilla

  Kan man verkligen missbruka mynta? Jag är skeptisk… allt bruk av mynta är väl av godo och alltså inget missbruk. 🙂

 4. dan s.

  Jag vill alltid ha gurka i eftersom det blir lite knaprigt då. Fast det kanske är en tabbouli no-no?

 5. Henrik

  Jag är inte så mycket för de där riktigt starka färska örtkryddorna överhuvudtaget – mynta, koriander, citronmeliss… det var bara för ett par år sedan som jag började tycka om basilika… Hackad färsk mynta fungerar utmärkt (om man nu tycker om det, alltså) i tabbouleh. Gurka är också en höjdare tycker jag, men tärna den isf ganska smått så att den inte soggar till sig för mycket när den står över natten.

 6. Henrik L

  Färsk mynta är att föredra, men inte så mycket eftersom den lätt kan bli dominerande i smaken.

  Ett annat tabboulehtips är att man tar större mängd bladpersilja och en mindre mängd cous cous/bulgur (än i ovan angivna recept).
  Det blir också väldigt bra resultat med några matskedar krossad tomat från burk i stället för färska tomater, gör salalden mer saftig (speciellt under de stora delar av året när de färska tomaterna inte smakar något).

 7. Elin

  Gurka går nog att ha i, om man är medveten om Henriks soggningsvarning. Och idén om krossade tomater ska jag komma ihåg 🙂

  Ehum, sedan har jag inte riktigt koll på skillnaden mellan tabbouli och tabbouleh, är det exakt samma sak, eller är det ena mer korrekt än det andra?!

 8. Kinna

  Liknar mitt eget recept men det är färsk mynta i det. Serveras till Turkiska kvinnolår som jag tror att jag har med på min blogg. Tack för igår förresten. Nätverket heter http://www.openbc.com Anmäl dig så kanske vi ses.

 9. Bulgursallad för vabbtrötta » Tre tjejer i köket

  […] kilo än den färska paprikan så det är en prisvärd genväg i köket. Och myntasåsen har jag ju skrivit om hur många gånger som helst. Just nu så kör vi en budgetvariant från Colemans (har inte […]

 10. Hommous » Tre tjejer i köket

  […] bröd (ja det stog så på påsen, det är ett segt tunt bröd som jag skar i trekanter), tabbouli och harissakryddad fläskkarré. God måndagsmiddag helt enkelt och jag har goda matrester till […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.