På väg till London

Imorgon bär det av till London och även om jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har varit i England så har jag inte varit i London mer än knappt en timme. Med andra ord så har jag ingen koll alls på stan…

Lite roligt är att när jag letade efter bra matställen nära hotellet i Kensington så hittade jag tips här på vår egen sida! Därefter har jag bokmärkt några saker från LondonEats och TimeOut. Åtminstone en bra indisk curry och en klassisk afternon tea vore inte så dumt – dessvärre så läste jag i kursinfon på kursen som jag ska gå att det är hemläxor under veckan så vi får se hur det går 😉

Har du några matrelaterade tips för London?

10 kommentarer

 1. sara

  du far inte missa Borough food market, lord morgon, narmsta tube London Bridge. Helt suverant, och kom sa tidigt som mojligt for det blir packat med folk redan vid halv elva. och kom hungrig!

  indisk mat ar kul att ata pa brick lane, men researcha lite innan och ha koll pa vilken restaurang du vill ga till, sa du kan ignorera alla inkastare som forsoker fa in en pa just sin restaurang.

  John Lewis (stort varuhus) pa Oxford St har en helt nyoppnad food hall som ska vara bra, har inte vart dar annu.

  undvik starbucks. vis akuta kaffebehov ar caffe nero mkt battre.

  Villandry, pa Great Portland Street, fem mins promenad norr om oxford circus, ar ett suverant franskt deli + restaurang/cafe.

  Bar Italia i soho (frith st) ar en klassiker & var lange det enda stallet i london med bra kaffe.

  Nya Whole Food Market, Kensington High St. Stort supermarket med (nastan bara) organisk mat. suverana frukter och bageri och har i princip allt man kan onska sig. Ar amerikanskt och har nyss kopt upp engeska organiska kedjan Fresh & Wild men de har inte stangt alla fresh & wild an, den i soho ar oppen annu tror jag.

  klassiska & anrika varuhuset (just nyrenoverad) Fortnum and Mason pa Piccadilly for basta marmeladen, lemon curde, te & kaffe + superfina burkar. bra cheese plates + vin i baren i kallaren.

  Ost: Neil’s Yard. Covent Garden + Borough food market.

  valkommen hit!!!
  Sara

 2. sara

  ps borough food market ar ju oppet pa fredagar med, det glommer jag alltid eftersom jag jobbar da!

 3. Elin

  Toppen Sara! Har nog boken Brick Lane någonstans i källaren så den blir bra läsning på planet i veckan 🙂

 4. Pauls Kök

  För många år sedan var vi på Sale e Pepe, http://www.london-eating.co.uk/4093.htm. God mat, charmig service.

 5. Filippa

  Lite bortanför Kensington, i Bayswater kan du få Crispy Duck på Kam Tong på Bayswater Rd. Kanon gott !

 6. Andrew Brown

  FInns Kam Tong fortfarande kvar? Jog bodde runt hörnet för många år sen och då var den prisvärd men inget särskilt. Undvik allt som “Traditional English Tea” heter. Otroligt dyrt i hotellen och ingenstans bra. Fortnums om du absolute måste. Pröva istället untraditional Chinese tea: Youatcha i Brewer Street, soho. Akta räkningen där med, men det blir i alla fall intressant och ovanligt.

  Brick Lane, ja. Jag vet inte var som är bäst där just nu. Om du går uppför gatan, norrut, så finns det ett par beigel/bagel bakeri som är mycket goda och ovanliga. Den andre som du kommer till har antagligen världens bästa Hot Salt Beef utanför New York.

  Mycket bra kinesisk vid Y Ming i Greek Street i soho. Prisvärt.

  Välrenommerad indisk i Covent Garden: Moti Mahal själv har jag aldrig varit där men jag har rika foodie vänner som ger den höga betyg. Titta också på deras blog: http://london.redmood.com/

  Undvik Starbucks, som sagt.

  Dyra, traditionsenliga mat, Bentleys och Rules.

  Men mycket beror på var i London du ska bo.

 7. Elin

  Ok har kommer en snabbrapport 🙂
  Jag hade planer pa att ga till Sale e Pepe igar nar jag var vid Harrods och Harvey Nichols men orken holl inte enda fram… Hotellfrukosten ar en katastrof sa jag provar mig fram pa allehanda kaffefik och jag lovar att undvika Starbucks 😉 Haller mig mest runt Kensington och Nottinghill denna vecka och hinner nog inte med nagra langre resor…

 8. Ellen

  Det ligger 2 fantastiske spanske restauranter rett overfor hverandre i Old Brompton street i Kensington. Jeg har bare spist på den ene , men de er i slekt når det gjelder eierskap så jeg regner med at de var gode. Du bør nok bestille plass. Fantastisk mat og service.

 9. Ellen

  Monmouth coffe company er verdt et besøk- har også utsalg på Borough food market

 10. acb

  Yes! Monmouth Coffee Company ska man absolut inte missa.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.