Grahamsbaguetter

De här baguetterna bakade jag innan jag åkte till Frankrike så mina brödpreferenser har ändrats något sedan dess. Ett baguettebröd är enkelt att variera och ett bröd som jag blev väldigt förtjust i på semestern var fylld med aprikosbitar.

Jag misslyckas en del med brödbak och borde väl hålla mig till de enklaste recepten för att slippa skämmas, vilket gör detta till ett tacksamt bröd. Det är bara att konstatera att det är okomplicerade brödbak som gäller när det är småbarnsliv hemma.

Grahamsbugetter, 4 bröd

 • 25 gram jäst
 • 6 dl vatten
 • 2 tsk salt
 • 11-12 dl vetemjöl
 • 4 dl grahamsmjöl
 • något att pynta med ovanpå: jag har använt pumpafrön i detta bröd
 1. Smula jästen i en bunke och värm vatten till 37 grader. Lös upp jästen med vattnet.
 2. Tillsätt salt och ett par dl mjöl. Fortsätt att blanda ner resten av mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under en bakhandduk i 30 minuter.
 3. Dela degen i 4 delar och forma dem till längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär gärna några snitt med kniv på tvären så jäser de snyggare.
 4. Jäs på nytt i 30 minuter under en bakduk.
 5. Sätt ugnen på 250 grader.
 6. Pensla bröden med vatten och pynta dem gärna frön eller nötter.
 7. Gräddas i 8 minuter och sänk därefter värmen till 200 grader och grädda dem i yterliggare 18-20 minuter.

För dig som är besatt av gott matbröd så rekommenderar jag brödbloggen Pain de Martin som är helt fantastisk!

7 kommentarer

 1. annamaria

  Kalasbra! Här är det också småbarnsliv så det passar perfekt! De ser super-goda ut!!!

 2. Christina

  Hembakat matbröd är så gott! Dina baguetter verkar rätt runda för att vara just baguetter, men vad gör det — färska ut ur ugnen med smöööör. Oj, va gott.

 3. Elin

  eller så är de väldigt korta 😎

 4. Christina

  väldigt korta … ja, så är det nog. 😀

 5. Anna

  Jag har haft lyxen att få prova en chokaldbaguette (finns i på Harrods)… det var mumsigt det vill jag lova!

 6. Tre tjejer i köket » Salladstopping från ICA

  […] pinjenötter. Ingen avancerad blandning kanske men den har hängt med lite överallt sista veckan; ovanpå baguetter, i en riktigt lyckad smulpaj med hallon och rabarber eller som ovan – i den busenkla salladen med […]

 7. Att baka med skrädmjöl » Tre tjejer i köket

  […] Mitt regelbundna brödbakande kom av sig lite här på eftervintern men i helgen så hann jag knåda lite degar igen. De går ju så fort egentligen om det finns mjöl hemma på hyllan, ja bara diciplinen behagar anmäla sin återkomst. I helgen bakade jag första gången med skrädmjöl, ett mjöl som tillverkas av hel havre som blötlagts, rostats och sedan malts. Lite lätt rostad ton i smaken tycker jag att det har  efter att ha premiärbakat med det. Baguetterna nedan är ett tidigare recept här i bloggen ,där jag haft ca 5 dl av mjölet utbytt ti… […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.