Matböcker på önskelistan

Jag har alltid en massa böcker på min önskelista inför julen. Böcker är den allra bästa saken att få och särskilt vid jul eftersom jag har extra mycket tid till att läsa, bläddra och titta på bilder just då.

För någon vecka sedan satt jag på Akademibokhandeln och bläddrade i böcker. Det är förresten en riktigt bra idé att ha en läshörna i butiken. Jag blev i alla fall bara mer köpsugen efter att ha kunnat kika på recept och läsa korta stycken utan att behöva trängas bland hyllorna.

Böcker på önskelistan

Mina fastrars mat av Paolo Roberto och Café Stockholm av Erik Olofson hade kunnat hänga med mig hem med en gång om jag inte lagt band på mig. Och så vill jag ha Med mycket grönt av Markus Aujalay också.

Någon annan matrelaterad bok som jag bör önska mig i julklapp? Tipsa vettja!

10 kommentarer

 1. Maria

  Jag är sugen på Vinterns söta av systrarna Eisenman. 🙄

 2. Christina

  Undrar hur många timmar jag spenderat i en bokhandel … Säkert en hel hög. Ved du, jag sitter och hoppas att svenska bokhandlare ska ta efter den amerikanska varienten med ett kafé i affären. Här kan man ta med sig en hel hög böcker, köpa en stor kaffe med fet muffins och läsa till ögonen går i kors. När man är redo att gå är det bara att ställa tillbaka böckerna igen. Toppen!

 3. Pernilla

  Det finns ett kafé i Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Lämpligt nog är det böckerna om mat och dryck man hittar i hyllorna runt omkring.

 4. Frazzenius

  Den typen av fik-hörna har man på akademibokhandeln i Uppsala också, ett litet Waynes som ligge där i anslutning till bokhandeln. Mkt trevligt.
  Tyckte nog den där caféboken verkade trevlig. Jag är ständigt på jakt efter nya fik-tips 🙂

 5. Helena

  Maria, jag misstänkte att både du och Elin har Vinterns söta på önskelistan. Det har inte jag. :mrgreen:

  Jag tror att det är ett Waynes som ligger i Akadamibokhanden på Mäster Samuelsgatan också. En fiffig idé.

  Caféboken ÄR trevlig, Frazzenius! Café Frankfurt, ett mina frukosthak, finns med bl a. Fiken är indelade efter Stockholms stadsdelar och känns uppdaterad och bra.

 6. Christina

  Det är ju toppen! Bara att flytta hem igen. :mrgreen:

 7. Emma

  I Stockholm finns ju också ett café med bara kokböcker, the cookbook café. Böcker som jag skulle vilja ha är: Passion för desserter av Jan Hedh, Under Valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström och Hett- en amatörs äventyr som köksslav, pastabagare och slaktarlärling, av Bill Buford

 8. Zack

  Jag bör skaffa en bra kokbok. Börjar få idétorka ❓ Har ståt för det med maten senaste 10 åren 😕 Ska hälsa på oftare, fina idéer och förslag i ert blogg!

  Tc

 9. Pia Salmiak

  Om jag skaffar fler kokböcker måste jag staga upp golvet under min bokhylla snart :d

 10. Emelie

  Kärlek oliver och timjan och Under Valnötsträdet av Anna och Fanny Bergenström

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.