Några ragazzeklassiker att flörta med

Det kom ett mail från en läsare som behövde hjälp att planera en romantisk middag på tu man hand med flickvännen på lördag. Här kommer några ragazzeklassiker som förslag;

1. Först av allt; en drink. Vi puffar outtröttligen för prisvärda Rotari Rosé som är ett gott rosa bubbel för strax under hundralappen. Perfekt i vårsolen! Alternativt en drink på gin och granatäppeljuice, lägg till tonic om du vill, fylla på med isbitar och dekorera med granatäppelkärnor. Snyggt och gott!

2. Sedan dags för förrätten. Nu är det sparristider och bästa sällskapet till sparris är en god nötdressing och parmesan. En enkel förrätt som går att göra i sista minuten!

3. I mailet så var det önskemål om att inte ha kyckling eller fläskfilé till varmrätt så jag rekommenderar gärna detta, nämligen ugnsbakad gös, rotsakspytt med portobello och sidfläsk, potatispuré med västerbottensost och en tuff rödvinsås. Här är det många goda smaker som passar väldigt bra ihop. Det mesta kan förberedas innan middagen och fisken åker in i ugnen när ni sätter er ner för att äta förrätten.

4. Slutligen en efterätt. Marias chokladfondant är helt magiskt god och kan varmt rekommenderas. En enkel genväg är annars att göra en vit chokladmascarpone serverad med frukt.

3 kommentarer

 1. Heléna

  hm…om killen har tänkt sig att bli lite mer intim med tjejen kanske han borde undvika just sparris. För den som inte visste det, intag av sparris gör att man får en ganska otäck underlivsdoft. gäller båda könen men kanske framförallt kvinnan…

 2. Maria

  I ärlighetens namn kan jag inte ta åt mig äran för fondanten (annat än tillagningen). Har för mig att det var ett Marcus Aujalay-recept, Elle a’la carte är jag i alla fall säker på att det var. Men magiskt god är den hur som helst! 😛

 3. xtian

  på tal om Ragazze-klassiker…. är det inte dax att öppna upp “cevapcici-tråden” igen? Tror att det finns en hel del att prata kring dessa “järpar” och dess ursprung fortfarande.

  Eller?:wink:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.