Favoriter från Chokladfabriken

Häromdagen var jag på chokladprovning på Chokladfabriken. Det var givande lektion om kakaobönor som jag gärna rekommederar. Att lämna lokalen utan att köpa några chokladpraliner är mer eller mindre en omöjlighet och det är inte det lättaste att välja den godaste av de godaste pralinerna.

Jag köpte hem fem olika chokladpraliner som alla var riktigt bra. Vi åt dem till efter maten och det är onekligen en okomplicerad idé att bjuda på en chokladpralinsbuffé till efterätt – bra tips alltså till den som inte hinner göra en efterätt till middagsbjudningen.

Om jag skulle försöka mig på en rangordning på mina favoriter från Chokladfabriken så tror jag att det skulle kunna bli så här;

1. Chokladpralin med lakrits och havssalt. Den otippade kombinationen har en perfekt balans och är magiskt gott – absolut värt en omväg för att köpa!
2. Chokladpralin gjord på vilda kakaobönor. För att den var en perfekt liten bit helt enkelt!
3. Choklad med kardemumma. Passar bra till en espresso eller en hederligt svart bryggkaffe.
4. Choklad med rosépeppar. En fin tuffing med lagom pepparsmak.
5. Mjölkchoklad med svarta vinbär. Den snällaste av dom alla men förstås alldeles utmärkt.


Längst fram syns den lyxiga chokladpralinen gjord på vilda kakaobönor, i bakgrunden syns chokladpralinen med kardemumma och så min favorit, den med lakrits och havssalt

Den här veckan firar Chokladfabriken 10 år och deras hemsida bjuder på följande info;

Mellan den 7 och 12 maj kan du ta in 10-årsplatån; en riktig finfika till förmånligt pris. Chokladbakelser, praliner och petits fours i tre våningar till kaffet. Varje dag bjuder vi på Dagens provpralin vid disken. Och hela veckan samlar vi in bidrag till tävlingen Chokladfabrikens bästa, där man får rösta på sin favorit.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.