Vårig middag

Under påskledigheten nere i Karlskrona bjöd jag och Magnus några kompisar på middag och tanken var att det skulle vara lite “vårigt italienskt”. Inga ägg, men däremot sparris och risotto. Innan maten drack vi Rotari och åt filodegsrullar med parmesan och solroskärnor och crostinis med tomat- och mangosalsa (tomat, mango, gräslök, limesaft, salt och svartpeppar).

Till varmrätt blev det chili- och timjanmarinerad kycklingfilé, sparrisrisotto, sparrissås och en helt vanlig grönsallad. Lite mycket sparris kan det tyckas, men i risotton hade jag bara en liten mängd färsk sparris och jag tyckte snarare att såsen hottade upp risotton lite.

Chilimarinerad kyckling, risotto med sparris och sparrissås

När jag, Maria och Elin var på Barista Cup-middagen fick vi desserter i små portionsformar; en smart idé och dessutom blir det lite kul med flera små dessertsorter. Till den här middagen gjorde jag citronfromage och vit chokladpannacotta med björnbärsmousse och serverade dem i udda glas som varit min mormor och morfars (men fick komplettera med några av mamma och pappas lite nyare glas). Ju fler sorters glas, desto roligare tycker jag och det passar definitivt på en buffé.

Desserter i glas

Den vita chokladpannacottan med björnbärsmousse åt vi på kräftfesten i september förra året. Enkel, men lite småpysslig att göra. Citronfromagen hittade jag på nätet och kopierade rakt av. Jag är alldeles för harig när det gäller desserter, så några egna initiativ blev det inte.

Citronfromage och vit chokladpannacotta med björnbärsmousse

Kommentar: Kycklingen och risotton är en variant på det här receptet och sparrissåsen finns här. Jag har alltså återanvänt en massa beprövade recept! 😉

6 kommentarer

 1. Lisa

  Hej!

  Ville ge mig till känna eftersom jag läser här varje dag, använder er som min personliga receptbank och tipsar alla om er blogg. 🙂

  Nu har jag länkat till er som en av mina favoritbloggar i en utmaning jag fick. Och nu skickar jag vidare utmaningen till er – hoppas ni har tid att ta er an den! 🙂

  http://www.lisabogren.se/blog/?p=172

  Tack för en grym blog!!!

  Kram från Lisa

 2. Martin

  Läste om dej och dina oliver idag i Uppsala Nya Tidning.
  Till och med jag som inte gillar oliver tyckte att det lät gott.(du fick till och med vara med på bild på framsidan )

  Martin

 3. Helena

  -> Martin: Bild på framsidan? Ojdå! Jag har bara läst den version som ligger på nätet än så länge, men jag har blivit lovad en papperstidning i brevlådan. Jag tror inte att du har ätit rätt sorts oliver hittills, det är nog det som är haken! 😉

 4. minstingens mamma

  Och till lillstaden kommer tidningen (eller utvalda delar därav) i början på nästa vecka!

 5. Martin

  Jag har en en tidning som Elin kan få lämna till dej. Fast då får du tala om vilka oliver jag ska prova.

  Martin

 6. Jens

  Åh Gud vilka söta desserter! Och söta glas också…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.