En månad senare

Sen sist: datorhaveri x 2, pollenchock, dagisinskolning, lite resor hit och dit, konferens, planering för återgång till jobbet och så inte minst; lata dagar i trädgården.

Det finns flera fördelar med att sitta ute och äta....

Dessutom så har vi börjat planera för det kommande trädgårdslandet. Sedan tidigare finns det rabarber, krusbär, svarta och röda vinbär, körsbär, plommon och äpplen. Vårt projekt blir att göra ett trädgårdsland för grönsaker och kryddor. Nu har vi kanske inte kommit så jättelångt med våra planer men vi har ivarje fall sått lite frön;

I lådan gror kryddtimjan, rosmarin, salvia, ramslök, citrongräs, basilika, dragon och smultron.

Sedan hoppas vi på att odla savoykål, rödkål, spagettipumpa, koriander, lila brytbönor, sugar snaps, physialis, palsternacka, citronmeliss, salladslök och rucola. Vi kommer antagligen misslyckas med hälften men vi ska testa oss fram och se vad som överlever i trädgården. Helst hade jag velat odla sparris men jag har inte hittat några sådana frön.

Som sagt. Nu är det bara två dagar kvar på föräldraledigheten. På måndag väntar heltidsjobb igen och det kommer nog att bli mer fokus på akut vardagsmat här i bloggen och förhoppningsvis så kommer jag hinna att uppdatera om det 😉

En kommentar

  1. Anna

    Hej!
    Angående sparris kan jag tipsa om att det går att hitta frö (beställ på nätet t.ex finns det hos Impecta http://butiken.impecta.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&p=H.)
    Men det tar en tre-fyra år att odla fram sparris från frö, innan du kan börja skörda. Jag åkte i stället till en plantskola och köpte äldre plantor, dessa kunde man börja skörda på året efter planteringen (lite försiktig skörd första året). Den här våren är det andra skördesäsongen för våran del och den fösta sparrisen har redan stuckit upp och vi kan förhoppningsvis snart ta in våra första färska!!! 🙂

    Som vanligt, tack för en underbar blogg!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.