Barista Cup 2007

I måndags avgjordes årets Barista Cup där Årets Barista och årets Beige Champion utsågs. Under eftermiddagen var det final med sex slipade finalister och Elin var vår utsända spanare.

Här tävlas det under överinseende av intresserad publik

I publiken fanns tunga kaffeproffs som inte missade en detalj i tävlingen och de mest rutinerade hade förstås testat finalisterna i förväg på respektive fik.

Domarna överlägger

I kön till espressobaren hördes viktiga diskussioner som hur många meter över havet den bästa kaffeplantagen finns och om man ska välja Maurobönor eller bönor från Johan&Nyström. Det kändes lite som kaffenördarnas Oscarsgala. Det enda som känns lite oklart fortfarande är ifall finalisten Mattias Björklunds saffransleverantör från Spanien har en hund eller inte. För kaffenördarna lämnas nämligen ingenting åt slumpen.

Costas håller tal till beundrarna

Årets Barista blev till slut Costas Pliatsikas som återfinns hos News Café i Umeå. Emma Andersson vann klassen Beige Champion (dvs bästa latte) och vill du prova hennes vinnarlatte så finns hon på Espresso House i Stockholm.

På kvällen var det prisutdelning och middag på Moderna Museet och då var alla tre kökstjejerna såklart där, likaså Anne, Dagmar och Lattemannen.

Efter mingelmat och gott bubbel blev det middag med en mängd olika smårätter signerade Karl Ljung som tidigare vunnit Årets Kock. Som avslutning fanns det desserter i miniatyrformat och självklart kaffe!

Kaffeglass, nyponcurd med kaffekräm, kaffebrulé med apelsinsocker och tryffel

Vimmelbilder från festen finns här.

En kommentar

  1. Vårig middag » Tre tjejer i köket

    […] jag, Maria och Elin var på Barista Cup-middagen fick vi desserter i små portionsformar; en smart idé och dessutom blir det lite kul med flera […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.