Snapasgafflar

Snapasgaffel

Ytterligare en pryl som vi inte visste att vi behövde förrän vi såg den har sett dagens ljus – snapasgaffeln. Snapas, dvs snaps+tapas, kunde ses i TV4:s Nyhetsmorgon under påskhelgen när Malin Söderström var där och lagade påskmat. Jag gillar plockmat (precis som de andra bloggtjejerna) och kan helt klart se användningsområden för de här söta gafflarna. Fast jag skulle nog främst använda dem ihop med andra drycker än snaps. 🙄

På Vin&Sprits hemsida finns en del recept och det är även därifrån bilden lånats. Här kan man läsa ett pressmeddelande med lite mer information.

18 kommentarer

 1. Helena

  Precis så tänkte jag också; gafflarna är fiffiga och snygga, men jag har hellre något annat än snaps i glasen! 😛

 2. Sara

  Hej ! Det här gäller inte gafflarna alls, ville bara höra om Elin slutat blogga ? Var så länge sen jag såg henne här.

  /Sara

 3. Maria

  -> Sara och alla andra Elin-lovers: Elin har inte slutat blogga, däremot har hon drabbats av massivt datorhaveri. Hon försöker dock hålla middagsdagboken levande ändå. Vi hoppas precis som ni läsare att hon snart är på banan igen!

 4. Elin

  Sara, ANTLIGEN nagon som saknar mig, har sitter jag trumpen over att ingen har saknat mig pa en hel manad, jag holl nastan pa att skriva undercover i kommentarsfaltet om att det var tomt utan mig. Kikar du i middagsdagboken sa ser du dock att jag har fulbloggat lite dar med det engelska tangentvordet. 😎

 5. Kinna

  Jag såg de fina gafflarna i senaste Allt om Mat och namnet är fyndigt men samtidigt undrar jag alltid varför vi svenskar alltid måste använda utländska uttryck (tapas) för att sätta piffiga namn på egna saker. För mig känns en sillbit som plockmat och inget annat och jag håller med om att andra ädla drycker än snaps kan vara gott till.

 6. Sara

  Elin, jag har saknat dej länge men har trott att du varit upptagen eller att det har hänt något privat som gjort att du inte har velat eller kunnat blogga, skönt hur som helst att höra att det inte var nåt allvarligare än dator problem. Även om det kan vara väldigt irriterande, jag hoppas det löser sej snart så du kan komma med härliga inlägg igen 😀

 7. Oskar

  -> Elin: Hur vet vi egentligen att “Sara” inte är du själv? 😉

 8. Elin

  Oskar, du är alltså inne på teorin att jag inte alls är saknad, usch då, nu svek självförtroendet att fortsätta igen 😥

 9. Sara

  Haha…nä du Oskar, det kan jag gå i god för att hon inte är jag 🙂
  Du får väl besöka min matblogg o kolla själv !! *ger Elin en uppmuntrande kram*

 10. Oskar

  ->Sara. Elin har tidigare agerat under pseudonym. Men ok, jag tror dig d[. 😀

 11. Ulrica

  Hej tjejer!

  Jag hoppas att ni kan hjälpa mig med en sak. Det är så att jag ska ha en middag längre fram i vår och tänkte bjuda på en tapastallrik som förrätt med serranoskinka, oliver, någon stark korv, vitlöksbröd, mm. Vad köper jag för vin? När jag söker på nätet så föreslås en sherry, typ fino, men det är inte jag så förtjust i. Är det någon annan som har något annat förslag?

  Kram
  Ulrica

 12. Elin

  En spansk Rioja kan väl inte vara fel?!

 13. Ulrica

  Hade också tänkt något i den stilen…Bra att få sina tankar bekräftade av någon annan. Tack Elin!

 14. Maria

  Ulrica: Precis som Elin säger borde en rioja kunna funka fint. Nu var det ett tag sedan jag drack spanska viner (har snöat in på Italienska) men här är några av mina favorit-riojor från förr:

  Coto de Imaz
  Conde de Valdemar eller reservan eller gran reservan
  Baron de Ley
  Campo Viejo eller reservan

 15. Elin

  glöm inte manchego-osten om du kör på spanskt tema!

 16. Maria

  Och apropå manchego kan du kolla in det här gamla inlägget, manchego med rostad rotselleri och honung var grymt gott vill jag minnas.

 17. Ulrica

  Klart jag inte glömmer manchego:wink:….Har köpt med mig hem från Torrevieja där min pappa bor som pensionär. Där finns massor av underbara råvaror att botanisera bland i affärerna. Men så är det också så mycket godare att avnjuta en god rioja och diverse tapasrätter med medelhavet som inramning.

 18. Anna

  Åh herregud jag har kommit till himlen. Här är vi alla matnördar! 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.