Matäventyr i Asien: Singapore

Hej hej allihopa! Nu har vi varit ute en vecka på luffen och jag har försökt få ihop en matbloggsdagbok. Sambon, jag och vårt tiomånaders sockergryn har tagit ryggsäckarna och paraplyvagnen österut för en månads äventyr i Singapore, Malaysia och Japan. Digitalkameran är redan full med bilder men jag har fortfarande inte haft möjlighet att kunna ladda upp dem online. Jag börjar med att lägga ut dagboken så kommer bilderna kanske senare.

Tisdag 14 november – dag 1.
Minstingen sov på kvällsflyget ner till Paris. Flyget till Singapore gick först 23.15 och hon var på ett gott humör medan vi väntade nere på gaten. Paris-Singapore tar 12 timmar och hon sov 8,5 timme i ett sträck. Den långa flygresan var väl det jag mest hade huvudbry inför resan så när nu det gick väldigt bra känns det som om allt annat blir enkelt.

Orchard Hotel ligger högst upp på Orchard Street i Singapore. Det är julpyntat från topp till tå och det spelas julsånger på toaletten. Det är bara 4 veckor kvar till jul men det faktum att det är 30 grader varmt halv sju på kvallen gör det hela lite udda ändå. Rummet är ok. Det är överbokat på hotellet så vi har fått två enkelsängar istället för en dubbelsäng. Men servicen är fin och vi trivs på en gång.

Vi bestämmer oss för att gå ut och äta middag. Sambon hinner med några friterade bläckfiskar ute på gatan innan vi hittar en ganska fullsatt kinesisk resturang.

Resturangen heter The Magic of Chinese Hot Pot. Den är inte helt enkel att hitta eftersom den inte har någon skylt synlig ute på gatan och den ligger på fjärde våningen i en stängd liten galleria. Maten är mer än bra och framför allt blir middagen väldigt rolig. I vårt bord finns en inbyggd gasolbrännare och maten kokas i två stora skålar. Den ena hetare än het och den andra mer snäll i smaken.

När maten är klar fiskas de upp med en hålsil och äts med en dipp som är en blandning av fyra olika burkar på bordet. Minstingen sitter i en egen matstol och är ständigt uppassad. Hon stortrivs!

Onsdag 15 november – dag 2.
I sista minuten hinner vi med frukostbuffen som slutade 10.30. Vi är med andra ord trötta trots att alla tre har sovit gott under natten. Därför blir det en längre siesta på rummet och vi är ute på gatan först vid fyratiden på eftermiddagen. Nu är ju det egentligen bara skönt. Det har blivit lite svalare och kanske inte mer än 25 grader.

Sambon fyndar lite fastfood på gatan och jag botar min koffeinabstinens med en cappuccino från Starbucks. Vi promenerar ner till Raffles Hotel och eftersom sambon  har sin födelsedag firar vi inte helt otippat med Singapore Slings.

Deras “The Long Bar” är väldigt trevlig men minstibfen behöver äta lite så sätter vi oss ute på balkongen istället i var sin korgstol. Härligt!

Eftersom jag är väldigt förtjust i gamla kolonialbyggnader måste jag ju erkänna att jag trivs. Efteråt går vi runt lite i Raffles butiker och sambon får bland annat en cocktailshaker med Raffles emblem som födelsedagspresent. Jag hade lätt kunna handla en massa fina saker i deras souvenirshop om jag inte behövde bära på allt i en hel månad. Det är inte helt gratis på Raffles. Det kostar 95 Singapore Dollar för två Singapore Slings, en stor öl och ett glas vitt vin. Just där och då så är det ju förstås värt det.

Under tiden har minstingen somnat i vagnen och vi gör ett försök att åka upp på 71:a våningen på lyxiga Stenford. Nu gick det dock inte eftersom barn inte får följa med upp. Istället promenerar vi vidare. Tittar in på den glammiga food courten Chijmes och letar reda på en indisk restaurang som vi läst om. Maharadjah visar sig ligga i en grymt tråkig “food court” men vi bestämmer oss för att stanna. Maten är god! Minstingen blir uppassad som en prinsessa och dricker gratis mangojuice tills hennes ögonen går i kors.

10 kommentarer

 1. Mi

  Åååh, jag vill genast tillbaka till Singapore!! Det är verkligen en av mina favoritstäder!!

  Ha en fortsatt bra resa! Stor kram till både Svea och dig!

 2. Max

  ETT LIVSTECKEN! 😯

 3. Xtian

  Jaha, så e man avundsjuk igen. Fantastisk berättelse. 2 ord dröjer sig kvar…”kinesisk hamburgare”. Mmmmmmm…..

  /Redaktionen FastFoodLovers

 4. Oskar

  Jepp. Avundsjuk var ordet. Kan gärna föregås av ordet “väldigt”.

 5. Elin

  Mi, Singapore var verkligen tokbra. Vi stannar nog till dar igen innan resan ar slut 😉

  Xtian, kinesisk fastfood ar prima, har du provat dim sums_

  Oskar, sa jag att ar pa malaysias basta strand just nu. I en egen djungelhydda med sjoutsikt…

 6. Oskar

  Hmm….vad är dessa droppar av vatten som kommer från mina ögon nu ❓

 7. Intressesmurfen

  Det låter verkligen underbart – och lite avundsjuk bli man allt. Ha det gott! 😛

  Kram

 8. Joanne

  Mitt hemland! Vill ni äta Singaporianskt mat här i Stockholm?! Då måste ni kolla upp wok stället på St Eriksgatan 103.

  Meet Judy and Janet who makes awesomely authentic Singaporean/ Malaysian dishes. Must try their Char Kway Teow. Lunch is fixed menu, so visit them for dinner instead to be able to order from Ala Carte Menu.

  You can join monthly eating events with Singapore Club Sweden at http://www.singaporeclub.se/activities.shtml or join their Facebook group http://www.facebook.com/group.php?gid=13975434039

 9. Tre tjejer i köket » Kichi Kichi hot pot i Ho Chi Minh

  […] Mera hot pot i matbloggen:2006 var vi på  The Magic of Chinese Hot pot i Singapore. […]

 10. Marabou Premium Dark » Tre tjejer i köket

  […] är en mörk och lång månad. Medan Elin semestrar i Asien går Maria och jag omkring här hemma i ett mörkt och regnigt Stockholm och undrar om solen över […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.