Systrarna Lundberg

På Rörstrandsgatan i Birkastan i Stockholm ligger krogarna så tätt att man nästan snubblar ut från den ena och in på den andra. Faktiskt. Det är förmodligen bra för det här hushållets ekonomi att vi åtminstone bor en S:t Eriksbro ifrån nämnda gata, för annars hade vi med stor säkerhet gått ner oss alldeles i restaurangbesök och hämtmat.

Ett litet stenkast från Rörstrandsgatan bor däremot en av mina bästa vänner och när vi hade en liten Karlskronakoloniträff light förra helgen hämtade vi mat från Systrarna Lundberg (Rörstrandsgatan 12). Riktigt bra hämtmat. För en knapp hundring fick vi t ex fläskfiléspett med klyftpotatis, grönsaker och en god vitlöksstark sås eller en pasta med kräftstjärtar och nudlar.

Den som inte vill ta med maten hem kan så klart äta på plats. Nackdelen är att det inte går att boka bord, utan att ett “skriva-upp-sig-på-en-lista-och-vänta-i-baren-system” används. Det kan bli många öl i baren, särskilt om man är ett stort sällskap. 😛

Fläskfilé på spett med potatisklyftor

Wok med kräftstjärtar och nudlar

3 kommentarer

 1. Pernilla

  Systrarna Lundberg är en favorit. Fast jag upptäckte dem inte förrän jag flyttat ut till förorten, jag som bodde ett kvarter bort på Birkagatan tidigare…

  Gott, prisvärt och trevligt brukar det vara.

 2. en livsnjutare recenserar

  Att fler och fler krogar erbjuder hämtmenyer till bra pris är suveränt, tycker jag.
  Har inte testat systrarna Lundbergs, men ska lägga det på minnet…

 3. Anna

  Åhå – systrarna Lundberg är en gammal favorit. nu blir jag riktigt sugen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.