Kichi Kichi hot pot i Ho Chi Minh

Vi hade en väldigt god lunch på Kichi Kichi när vi var i Ho Chi Minh. Efter en cykeltaxitur till marknaden så tog vi sikte på deras restaurang som vi spanat in dagen innan i tron att det var en sushirestaurang med rullbandsservering. Är det något som den här familjen kan äta i kubik så är det väl just sushi. Fast det visade ju sig inte riktigt vara sushi när vi väl kom dit.

I första hand serverar Kichi Kichi “hot pot” även om de har en del sushitallrikar cirkulerandes på rullbandet. Vid lunchtid är det någon slags happy hour och vi betalade därför  96.000 dong/person och 2-åringen åt gratis. Sedan var det fritt fram att äta hur mycket som helst! Ett kort klipp på youtube finns här!

Vid varje matplats så finns en värmeplatta och man väljer valfri soppa som man vill utgå ifrån smakmässigt; kinesisk, thai, kyckling etc. Sedan är det bara att börja plocka valfria tallrikar från rullbandet och kasta ner råvarorna i den kokande soppan. Lite liknande fondue med andra ord. Vi satt i nästan två timmar och åt och åt och åt!

Personalen pratar inte så mycket engelska och någon menyförklaring syns inte till så det hade varit tacksamt om någon hade kunnat guida lite mer till alla  råvaror som fanns att välja på. Nu blev det mest att gissa. Fast det gick ju det också.

Fyraåringens hotpot – majskolvar, svamp, nudlar, pak choy och kyckling var hennes favorit! (och en tallrik med sushi förstås)

Hitta hit? Är lite osäker på adressen men det är en parallellgata bakom Grand hotel så är du högt uppe på Dong Khoi Street så  borde det vara på Ho Huân Nghiêp ner mot floden. Kichi Kichi finns även i Hanoi.

Mera hot pot i matbloggen – 2006 var vi på  The Magic of Chinese Hot pot i Singapore.

2 kommentarer

  1. Tre tjejer i köket » China market i Ho chi minh

    […] Denna gång så blev det två nätter på Grand hotel som ligger högst upp på Dong Khoi Street. Långlunchen på Kichi Kichi har jag redan bloggat om och det var väl kanske det bästa matmässigt de här dagarna. Frukosten på hotellet var ok men […]

  2. Ho Chi Minh: långlunch på Nhà hàng Ngon » Tre tjejer i köket

    […] 3 år sedan så var vi i Vietnam. Ni kanske minns att jag bloggade om våra dagar i Ho Chi Minh, hotpotlunch och maten i Mui Ne? Nu är vi tillbaka på vietnamesisk mark igen och samlar på oss fantastiska […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.