Marabou Premium Dark

November är en mörk och lång månad. Medan Elin semestrar i Asien går Maria och jag omkring här hemma i ett mörkt och regnigt Stockholm och undrar om solen över huvud taget går upp numera.

I väntan på glöggen och pepparkakorna som blir tillåtna om en dryg vecka (ja, jag vet… det är en fånig regel… men eftersom jag har hittat på den själv känns det ju konstigt att bryta mot den och nu är det ju faktiskt nära) äter jag Marabous Premium Dark som numera finns i fiffiga presentförpackningar. Och det går alldeles utmärkt att köpa presenter till sig själv. Den 70 %-iga chokladen är god till kaffe, men om man, som jag, inte dricker kaffe kan man äta den ändå. Till en kopp Earl Grey. Eller till ingenting alls.

Förpackningen med 24 stycken 10-gramsbitar kostar cirka en fyrtiolapp och är en bra avbytare till de lite finare och dyrare pralinerna.

24 st småchoklader

7 kommentarer

 1. Pia

  Efter att ha läst boken Choklad (Westerlund&Lindahl) och givande samtal med en chokladhandlare i Västerås så har vi börjat äta mörk choklad till både rödvin och whisky (gärna Macallan). Smaker som gifter sig i munnen! Chokladboken har inte mycket till övers för Marabous mörka choklad, men jag tycker att den är smaskig.
  Tack för en trevlig blogg!

 2. Helena

  Vi älskar dessa små mumsbitar här hemma, sedan vi fick en box i julklapp förra året. Det var ungefär samtidigt som vår dotter började äta godis så smått och eftersom hon fick mörk choklad från början så är det det som gäller.

  Trevlig helg!

 3. Max

  Min diet gick åt skogen pga de här! Det är en del av djävulens plan att ta över världen, sanna mina ord! 😀 Men de är så goda att det inte spelar någon roll. Den där Satan är en rätt schysst kille trots allt.

 4. Pernilla

  Precis som mörk choklad fungerar bra till rökig whisky så passar den bra till rökigt te. Testa en bit till en kopp kinablandning, earl grey smokey eller lapsang soushong (reserverar mig för stavningen). Som sagt, smaker som gifter sig!!

 5. Helena

  -> Pernilla: Jag har ett paket Earl Grey Smokey i skafferiet, så det ska jag definitivt testa. Tack för tipset! 😛

 6. Bengt

  Portvin ska man dricka tillsammans med mörk choklad. Mycket gott. Dark Milk är inte heller så dum

 7. En liten pralin » Tre tjejer i köket

  […] fortsätter att pigga upp mig med choklad i novembermörkret och jag tycker faktiskt att det underlättar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.