Highlights från Streets matmarknad 2005

Det har varit en del ursäkter på sistone för att inte hinna uppdatera här; det har varit en långdragen förkylning, en del resande hit och dit samt en urladdad digitalkamera mm – men nu är ordningen tillrätta igen!

Liksom mina medbloggare så var jag på Streets matmarknad för ett par veckor sedan och det blev en hel del fynd till skafferiet;

Påsen med havtornsthé ovan heter “Kustfägring” och kommer från Havtornspecialisten. Om jag minns rätt så är det en blandning av torkad havtornsmusli och grönt thé. Den är otroligt god (och redan slut!)

Efter att ha provsmakat oss igenom alla senapsvarianter på matmarknaden (vilket var många…) så blev det till slut Månkarbosenap som hamnade i vårt skafferi;

Ja, och så lite Havtornsmarmelad också men den har vi inte hunnit prova ännu.

Ett annat fynd var det här:

Bockhornsklöverfrön! Gröna kardemummakärnor! Garam masala! Torkade curryblad! Alla 4 påsarna för 20 :-! Hurra! Fynden kommer från Biofood.

Sambon, som är lätt chutneyberoende blev förtjust i denna burk;

Tigerchutneyen kommer från Huseby Brukshandel och är en currystark äppelchutney som har använts flitigt på nattmackorna här hemma.

Till sist, en tuff ost:

För mig var bekantskapen med Jürss ostar ny, det här är en kittost som är tuffare än alla andra jag provat tidigare (kan delvis bero på att den fick mogna ganska länge i kylskåpet?) Dessvärre vet jag inte om det är osten Salut eller Tilda som vi köpte.

5 kommentarer

 1. My

  Åh vad det ser gott ut! Kolla gärna in min inrednings och hemmablogg 🙂

 2. Elin

  update: havtornsteet som kommer fran havtornsspecialisten finns att kopa i matsouvenirshopen pa teminal fem pa arlanda, bra ge-bort-present!

 3. EVA BERGGREN

  HEJ TJEJER
  Åkte för bi Måkarbo i somras, då fick jag se eran senap, som jag köpte i en korvkiosk, nu är den slut, och jag vet inte var man får tag på den, bor i Stockholm, min man och jag äter bara den

  tacksam för hjälp

  EVA BERGGREN

 4. Maria

  Eva: Jag föreslår att du ringer till Månkarbogrillen som tillverkar senapen och frågar om de har någon återförsäljare i Stockholm.

 5. Smaklust » Tre tjejer i köket

  […] 2005 arrangerades en finfin matmarknad och matkaravan på Street, så ja… mina förväntningar är […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.