Finns det älg i Libanon?

Här hemma kan det bli lyxmat mitt i veckan och fastfood till söndagsmiddag. Det är mer tid och ork som styr middagsvalet än veckodagar.

Idag blev det entrecote på älg till middag. Nu är denna älg inte från denna säsong, eftersom årets älgjakt börjar först nästa vecka, men det är lite bråttom att tömma lagret på vilt i frysen inför kommande leveranser. Dagens älg fick frottera sig i mezekryddor, någon som vet om det finns älgar i Libanon?! Hursomhelst mezeblandningen från Trigo innehåller spiskummin/koriander/kanel/lök/persilja/mejram/mynta/gräslök och passar bra till den svenska älgen, och förutom kokt potatis så blev det blandade kantareller fräst med squash och gul paprika samt en balsamvinägersås till middag. Inte illa för en onsdag kväll tycker jag – tills jag hör en röst från vardagsrummet; “vad gott det luktar, det påminner om BLODPUDDING…!”

Gah. Där fick jag för min avancerade onsdagsmiddag.

(Senare kom ett försvarstal från samma stämma om att det minsann var den bästa “blodpudding” som någonsin serverats, hmmm, jag ska nog erkänna att jag surar lite fortfarande….)

3 kommentarer

  1. Humbertothewizard

    I don’t understand scandinavian, but I may understant among the lines you’ve wrote, that your articles have strong subjects. Anyway I just want to say thank you for kind visit to my space in Algarve, Portugal. I Wish good luck in the imense Blog Cosmos.

  2. Günther Fliesenburgh

    Hummm, älg i Libanon? skulle inte tro det, jag såg ingen under den tid jag var där… såg inge större vilt över huvud taget… Klimatmässigt är det dock ingen omöjlighet… man kanske skulle starta en älgfarm där?? 😉

  3. Alice

    Jag lovar att spana när jag åker dit nästa vecka.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.