| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 23/03 2011 kl. 10:50 5 kommentarer

Lat lördagsmiddag

Här kommer ett klassiskt dilemma för en matbloggare. Middagsmaten blev god och bloggbar i sig men bilden i sammanhanget blev sådär. Som här – en galet god croque madame  som stannade en halv minut för länge i ugnen varför brödet blev en smula bränd.  Bloggbart eller inte? Äsch här kommer den i varje fall, så att ni påminns om hur grymt gott det är med latmat bara råvarorna är bra!

Det goda levainbrödet som maken numer åker en omväg för att ha hemma till helgen, skivades i rejäla skivor och penslades sedan med baconfett. Det smälta baconfettet som blir över i stekpannan efter att vi har stekt bacon brukar sparas i en liten skål för kommande behov. Sedan gjorde vi en krämig och tjock ostsås med västerbottensost som toppades med skivad skinka.

Inga grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i ugnen. Innan servering – toppa med ett stekt eller pocherat ägg, lite lätt löskokt och din croque madame är klar!

Liknande inlägg:

5 svar till “Lat lördagsmiddag”

 1. MrArboc skriver:

  Älskar varma mackor – tråkigt att ”snabbt gratinerades” råkade bli ”gratinerades lite för långsamt”… 😉

 2. Christer skriver:

  Gud så gott. Precis vad jag vill äta till frukost innen en skön golfrunda. Den här ska jag prova framöver. Trevlig helg. 🙂

  • Elin skriver:

   Innan golfrundan?! Jag hade sagt efter, för jag orkade knappt röra mig till soffan efter den här middagen 😳

 3. Lottzy skriver:

  Får mig att längta till lunchen redan!
  hälsningar
  Lottzy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *