Brödfavoriter just nu

Det äts en hel del bröd här hemma och de favoriter som förekommer mest frekvent just nu är dessa;

Pågens nya Lant – ett surdegsbröd med durumvete som sedan ett par veckor finns i butik. Perfekt till frukost då det är väldigt mättande. En och en halv skiva är vad som behövs för att jag ska stå mig fram till lunch. Bra också att det är oskivat tycker jag,  vi rostar dem i tunnaste skivor och gör matiga mackor med lite tjockare skivor. För ovanlighetens skull ett bröd från affären med bagerikänsla!

Ingredienslista: Vetemjöl, vatten, durumvete (15%) (siktat och fullkorn*), fullkornsrågmjöl*, surdeg (4%) på vete och fullkornsråg*, vetegluten, jäst, kallpressad rapsolja (1,6%), förjäst vetemjöl, salt och malt av korn.

En av våra närliggande VI-butiker har det goda omdömet att ta hem vitt levainbröd från Bålstabagaren. En lätt luftigt och lagom segt bröd som  påminner otroligt mycket om det klassiska grand blanc. Men till motsvarande halva priset. Det här brödet köper vi i slutet veckan och  frossar i hela helgen. Gärna med smör och lemoncurd om jag får önska!

ingredienslista: vatten, vetemjöl, surdeg på vetemjöl, stenmalet rågmjöl, havssalt

Sist men inte minst ett knäckebröd som skulle kunna vinna något slags veteranpris för lång och trogen tjänst i vårt skafferi. Värdshusknäcke från Roslagsbröd. Därför blev jag för övrigt extra glad när jag läste hos Saltå kvarn att de ska flytta sitt knäckebrödsbakande till  Roslagsbröd. Låter som en win-win-situation om du frågar mig!

5 kommentarer

 1. Äktenskapstyckaren

  Håller helt med om Pågens lant!

 2. Helena

  Nu har jag också provat Pågens Lant! Gott både att rosta och äta med lagrad ost till frukost och grillat med ostronskivlingröra på. Tack för tipset!

 3. Anna

  Har precis hittat en leverantör som levererar jättegott stenugnsbakat surdegsbröd direkt hem till dörren på lördagsmorgonen! Helt fantastiskt och dessutom väldigt prisvärt och fri frakt.
  Kolla på
  http://www.helgbrod.se

  Trevlig helg!

  /Anna

 4. Lat lördagsmiddag med croque madame » Tre tjejer i köket

  […] Det goda levainbrödet, som maken numer åker en omväg för att ha hemma till helgen, skivades i rejäla skivor och penslades sedan med baconfett. Det smälta baconfettet som blir över i stekpannan efter att vi har stekt bacon sparas nämligen i en liten skål för kommande behov. Sedan gjorde vi en krämig och tjock ostsås med västerbottenost som toppades med olika skinkskivor. […]

 5. Norrländska tapas » Tre tjejer i köket

  […] jag som helt plötsligt hade färsk röding och löjrom till middag en vanlig onsdag! Vi använde Pågens Lant som brödskivor till dessa tapas. Vi rostade dem i ugnen strax innan servering men vill du vara lite […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.