Lat lördagsmiddag

Här kommer ett klassiskt dilemma för en matbloggare. Middagsmaten blev god och bloggbar i sig. Men bilden i sammanhanget blev sådär. Som här – en galet god Croque Madame  som stannade en halv minut för länge i ugnen varför brödet blev en smula bränd. Bloggbart eller inte? Äsch här kommer den i varje fall så att ni påminns om hur grymt gott det är med latmat bara råvarorna är bra!

Croque Madame

En monteringsskiss.

  • Det goda levainbrödet, som maken numer åker en omväg för att ha hemma till helgen, skivades i rejäla skivor och penslades med baconfett.
  • Sedan gjorde vi en krämig och tjock ostsås med västerbottensost som toppades med en skivad skinka.
  • Inga grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i ugnen.
  • Innan servering – toppa med ett stekt eller pocherat ägg, lite lätt löskokt.

5 kommentarer

  1. MrArboc

    Älskar varma mackor – tråkigt att ”snabbt gratinerades” råkade bli ”gratinerades lite för långsamt”… 😉

  2. Christer

    Gud så gott. Precis vad jag vill äta till frukost innen en skön golfrunda. Den här ska jag prova framöver. Trevlig helg. 🙂

    1. Elin

      Innan golfrundan?! Jag hade sagt efter, för jag orkade knappt röra mig till soffan efter den här middagen 😳

  3. Lottzy

    Får mig att längta till lunchen redan!
    hälsningar
    Lottzy

Lämna ett svar till Christer Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.