Lat lördagsmiddag

Här kommer ett klassiskt dilemma för en matbloggare. Middagsmaten blev god och bloggbar i sig. Men bilden i sammanhanget blev sådär. Som här – en galet god Croque Madame  som stannade en halv minut för länge i ugnen varför brödet blev en smula bränd. Bloggbart eller inte? Äsch här kommer den i varje fall så att ni påminns om hur grymt gott det är med latmat bara råvarorna är bra!

Croque Madame

En monteringsskiss.

  • Det goda levainbrödet, som maken numer åker en omväg för att ha hemma till helgen, skivades i rejäla skivor och penslades med baconfett.
  • Sedan gjorde vi en krämig och tjock ostsås med västerbottensost som toppades med en skivad skinka.
  • Inga grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i ugnen.
  • Innan servering – toppa med ett stekt eller pocherat ägg, lite lätt löskokt.

5 kommentarer

  1. MrArboc

    Älskar varma mackor – tråkigt att “snabbt gratinerades” råkade bli “gratinerades lite för långsamt”… 😉

  2. Christer

    Gud så gott. Precis vad jag vill äta till frukost innen en skön golfrunda. Den här ska jag prova framöver. Trevlig helg. 🙂

    1. Elin

      Innan golfrundan?! Jag hade sagt efter, för jag orkade knappt röra mig till soffan efter den här middagen 😳

  3. Lottzy

    Får mig att längta till lunchen redan!
    hälsningar
    Lottzy

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.