Hajmal med sidfläsk och champinjoner + potatis med pepparrotssmör

Det låter kanske lite trist med panerad hajmal men med följande tillbehör och pepparrotssmör till den kokta potatisen så blev det bra. Det blir mycket smak för liten insats vilket är perfekt när vabbdagarna står som spön i backen!

HAJMAL MED SIDFLÄSK OCH CHAMPINJONER (4 portioner)

  • 300 g rimmat sidfläsk
  • ett par röda steklökar (eller en vanlig)
  • 300 g färska champinjoner
  • smör att steka med
  • ett par nävar färsk persilja
  1. Strimla sidfläsket. Skala lök och klyfta i mindre bitar. Dela champinjonerna i klyftor.
  2. Stek sidfläsk, lök och champinjoner  på mellanvärme.
  3. Garnera med  hackad persilja vid servering.

PEPPARROTSSMÖR

  • Blanda drygt en tesked pepparrot med 50 gram smör.

Mer hajmal: Senapspanerad pangasius med örtsås

3 kommentarer

  1. Lallis

    Det låter underbart gottigt:)
    Kram Lallis

  2. Annika

    Det låter och ser verkligen gott ut – bortsett från den krusbladiga persiljan, som är en styggelse ;)!

  3. Elin

    Jag ser nu efteråt att det liknar en glad kavalkad i stekt mat men jag tror man behöver sådana dagar också ibland 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.