| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 18/03 2009 kl. 22:45 3 kommentarer

Hajmal med sidfläsk och champinjoner + potatis med pepparrotssmör

Det låter kanske lite trist med panerad hajmal men med följande tillbehör och pepparrotssmör till den kokta potatisen så blev det bra. Det blir mycket smak för liten insats vilket är perfekt när vabbdagarna står som spön i backen!

HAJMAL MED SIDFLÄSK OCH CHAMPINJONER (4 portioner)

  • 300 g rimmat sidfläsk
  • ett par röda steklökar (eller en vanlig)
  • 300 g färska champinjoner
  • smör att steka med
  • ett par nävar färsk persilja

så här gör du:

  1. Strimla sidfläsket. Skala lök och klyfta i mindre bitar. Dela champinjonerna i klyftor.
  2. Stek sidfläsk, lök och champinjoner  på mellanvärme.
  3. Garnera med  hackad persilja vid servering.

PEPPARROTSSMÖR

  • Blanda drygt en tesked pepparrot med 50 gram smör.

Mer hajmal: Senapspanerad pangasius med örtsås

Liknande inlägg:

3 svar till “Hajmal med sidfläsk och champinjoner + potatis med pepparrotssmör”

  1. Lallis skriver:

    Det låter underbart gottigt:)
    Kram Lallis

  2. Annika skriver:

    Det låter och ser verkligen gott ut – bortsett från den krusbladiga persiljan, som är en styggelse ;)!

  3. Elin skriver:

    Jag ser nu efteråt att det liknar en glad kavalkad i stekt mat men jag tror man behöver sådana dagar också ibland 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *