| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 13/01 2009 kl. 10:37 28 kommentarer

Avsmakningsmenyn hos Mathias Dahlgren

Det är inte helt enkelt att få bord på på Mathias Dahlgrens restaurang. Bord går att boka en månad i förväg men det är dock inte en garanti att man lyckas; jag ringde på dagen en månad i förväg eftersom datumet var viktigt för mig men det var upptaget i nästan 5 timmar innan jag kom fram och fick beskedet om att matsalen redan var fullbokad. Lyckligtvis så var det värt att skriva upp sig på återbudslistan för de återkom två dagar innan och meddelade att vi hade fått ett bord!

Även om du har lyckats få ett bord bokat så går det inte att planera i förväg vad man vill äta. Menyn bestäms samma dag och ligger därför inte ute på hemsidan. Väl på plats så kan du dock kan välja mellan a la carte eller en avsmakningsmeny som även har förslag på tillhörande dryckespaket. Oroa dig inte, jag kan varmt meddela att jag vill äta allt på menyn!

Tryffelpopcorn i väntan på maten

Vi åt avsmakningsmenyn och den var med  säsongsrelaterade ingredienser och en hel del nordiska smaker. Hjortfilén kan mycket väl vara den bästa köttbit som jag ätit i hela mitt liv (ack vad det låter klyschigt – jag vet!) och samtliga rätter var minst sagt minnesvärda. Det går inte att ha några invändningar om något. Det är bara fantastiskt gott från början till slut. Jag förstår varför Gulddraken hyllar en sådan enkel sak som deras bröd och smör, jamen det var faktiskt en upplevelse i sig – varför berättar jag inte här, du får gå dit själv och prova!

Här är den! Hjortfilén som vi fortfarande pratar om 6 veckor senare! Med blåbär!

En timme innan middagen sa ringde vi svärmor och berättade att vi just gift oss i Stockholms Stadshus. Hon hade det goda omdömmet att leta reda på Grand Hotels telefonnummer för att snabbt beställa en flaska champagne till middagen. Det var en trevlig överraskning och därför blev det så att jag drack skumpa genom hela middagen medan min nyblivna make beställde dryckespaketet som jag förstås testade i smyg…

Steak tartar med ostron insvept i vattenkrasse är inget jag hade vågat beställa på egen hand med det var grymt gott.

Nu efteråt så kan jag kan sakna att vi inte fick vår middagsmeny och listan på dryckespaketet med oss hem; det är så många intryck under en sådan här middag att man lätt glömmer bort en del detaljer efteråt. Det blir luddiga diskussioner här hemma som ”jamen det var ett bär som börjar på T som serverades till ostkakan” och ”mejeriet var från Österlen men jag minns inte vart”. Lite minnesluckor av vad vi åt alltså nu 6 veckor efteråt…

Silltallrik enligt Mathias Dahlgren

Servicen? Det var mycket bra. Trevlig, påläst och snabb. Miljön i matsalen? Kanske lite tråkig, det är väldigt avskalat och exempelvis inga tavlor på väggarna. Däremot så var jag väldigt glad över att att ha fått, i mitt tycke, det bästa bordet för två – det som är nere vid fönstret med utsikt över vattnet och slottet. Det var verkligen pricken över i:et!

Efter middagen forsökte jag övertala maken (!) att vi ska gå tillbaka på nästkommande bröllopsdag för att äta middag på nytt. Han vägrar! Han vill inte vänta så länge! Han vill tillbaka så snart vi har råd! Vad kan jag säga – det känns som om jag har gift mig med rätt person!

Typ nygift!

Liknande inlägg:

28 svar till “Avsmakningsmenyn hos Mathias Dahlgren”

 1. TITTI skriver:

  GRATTIS till giftermålet!
  En liten undran är i vilken prisklass denna fantastiska måltid ligger i….!!! Förstår att det inte är ”billigt”!

 2. Maria skriver:

  Grattis till giftermålet och till valet av ställe för er bröllopsmiddag. Det låter fenomenalt gott! En måltid värd att minnas som jag förstod det!

 3. Anne skriver:

  Men åh, jättejättegrattis, vad roligt!! 🙂

 4. Sara skriver:

  Stort grattis till giftermålet!!! 🙂

 5. Ulrica skriver:

  Grattis till er båda!
  Oh, vad vacker du var i klänningen!:grin:

 6. Dagmar skriver:

  Stort grattis!!!:grin:

 7. Susanna B. skriver:

  Grattis Elin och make!

  Vilken underbar middag ni verkar ha haft. Det är en av mina drömmar att få äta middag där. Kanske, kanske någon gång…

 8. Linken skriver:

  Grattis, må lycka och välgång stå er bi!

  Kul med avsmakningsmenyer, man hinner med lite mer då så att säga.

 9. Matoraklet skriver:

  😛 Vilken härlig middag, har alltid läst om hans ställe men har aldrig varit där. Vilka Häftiga kombinationer.

  Låter som en jättelyckad kväll

 10. Elin skriver:

  Titti, nej det är inte billigt. Vi betalade 4350:- för 2 avsmakningsmenyer (6 rätter + en del amuserätter), 1 vinpaket, mineralvatten, kaffe och avec. Champagnen betalade ju svärmor 😉 Serviceavgift var inbakad i priset. Vi hade ganska få utgifter i samband med vigseln eftersom vi gifte oss på tu hand så dagen som helhet blev inte så dyr. Men för pengarna får man mer än mat tycker jag och det är fascinerande upplevelse om man är intresserad av mat. Ja och som svepskäl kan jag väl bidra med att jag inte köpte nya skor på min bröllopsdag 😉

  Alla andra, tack alla för gratulationer!

 11. Malin skriver:

  Ett STORT grattis !

 12. e skriver:

  Stort grattis. Och vilken underbar middag. Jag vill också:lol:

 13. Johanna skriver:

  Grattis! 🙂 Låter som en härlig upplevelse, vad bra att ni fick bord till slut.

 14. Sofia skriver:

  Åh! Grattis frun!

 15. Erika skriver:

  Massor av GRATTIS och lycka till, hela familjen!:grin:

 16. Xtian skriver:

  Hela Redaktionen gratulerar och saluterar!

 17. Filippa skriver:

  All lycka till brudparet ! .-)) Grattis !

 18. Madde skriver:

  Grattis Elin!

 19. Kinna skriver:

  Typ GRATTIS! Du ser helt underbar ut! Hälsa maken. Du har verkligen en bra svärmor som helt snappat konceptet!

  Kan du inte fråga om de skulle kunna skaffa fram menyn till dig. Det är ju så roligt att ha. Mina föräldrar firade i många år sin bröllopsdag och rullade ut en röd matta under kastanjen och åt ofta en del saker som serverats just den dagen.

  Nu måste jag verkligen försöka få bord…

 20. Bendel skriver:

  Oj, stort grattis!

 21. KarinW skriver:

  Grattis grattis till er båda!
  Har inte varit inne hos er på länge och nu ser jag vad jag missat!

 22. Lars skriver:

  Grattis till giftermålet:)
  Visst är det en riktigt bra restaurang!
  De fantastiska ostarna kommer från lilla Vilhelmsdals Gårdsmejeri på Österlen så då har du lite kött på benen.

  Må lyckan följa er likt en ryggsäck

 23. Elin skriver:

  Åh tack för osttips!

 24. […] från Vilhelmsdal är en riktigt trevlig bekantskap. Först åt vi dem på vår middag på Mathias Dahlgren i höstas och sedan åter igen på Matbaren. Den här gången hittade jag de […]

 25. […] När 2009 började var vi fortfarande på resande fot. För dagen efter vi gifte oss i november året innan så drog vi i väg på en 6 veckors turné till Malaysia, Dubai, England och […]

 26. […] rar liten brödpåse med blandat innehåll. Jag gillart! Vi pratar ju fortfarande hemma om brödet som serverades på Mathias Dahlgren i november. Det var ju en fantastisk upplevelse och den här deluxeblandningen var helt klart […]

 27. […]  2008 – Året vi gifte oss och åt oss igenom avsmakningsmenyn på Mathias Dahlgren. Ett fantastiskt matminne! […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.