Gettopp från Vilhelmsdals Gårdsmejeri

Ostarna från Vilhelmsdal är en riktigt trevlig bekantskap. Först åt vi dem på vår middag på Mathias Dahlgren i höstas och sedan åter igen på Matbaren. Den här gången hittade jag de fina ostarna från Österlen på Vasastans ost.

Deras Gettopp är en snäll liten färskost med getmjölk och en smula vitmögel. Den passade väldigt fint med hjortronsylt och ett glas kallt vit portvin – Offley Cachucha.  Fin kombo utan krångel, väl värd att upprepas senare i höst.

Och det matbloggas också om Vilhelmsdals fina ostar. Läs mer om dem hos Kinna, who-cut-the-cheeze, bananer i skinkrock och Chez SofiaHär finns även ett fint klipp om gårdsmejeriet från Sydsvenskans webb.

8 kommentarer

  1. Oskar

    Elin: Du har verkligen gått in för detta med ost! 🙂 Jag känner hur jag går upp i vikt av att bara läsa dina fina inlägg!

  2. Helena

    Oskar, jag raderade din första rad eftersom kommentaren innan fick gå i soporna. Ok, hoppas jag! 🙄

  3. Oskar

    Gick utmärkt! 🙂

  4. Fredrik

    Mera ost åt folket 🙂

  5. Elin

    Jag är rädd för att det är ost i nästan alla mina inlägg… 😳

  6. Chezsofia

    Mmm de har riktigt goda ostar :smile:.

  7. Annas Mat

    Hittade på eran blogg av en slump och jisses vad glad jag blev!! Lite inspiration när ens egen tryter! Ni har fått en till läsare till på er lista! Kram Anna

  8. Kerstin

    😉 Oh jag ska göra så att getterna mår bra o mjölkar mycket…
    djurskötaren

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.