| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 11/02 2007 kl. 12:08 7 kommentarer

Kimchi

Kimchi är en sådan där sak som jag enbart läst om på matbloggar. Oskar och Lisa gillar det. Jag googlar vidare och hittar en blogg som tycker att det ”smakar som mycket gamla underkläder kryddade med avlagda militärkängor från Första Världskriget”. Det verkar uppenbarligen finnas blandade känslor kring denna grönsaksröra från Korea. Hursomhelst, en liten burk från Tistelvind stod alldeles ensam på hyllan på Daglivs så jag lät den följa med hem.

Nu vet jag inte om den här burken förändrade min världsbild riktigt. Det är som en sur coleslaw kan man väl säga. Jag vispade ner lite creme fraiche (enligt tips från Tistelvind) för att servera den till fisk och det blev sådär.

Nä, jag vet inte om jag tycker att burken var värd 45:-. Jag hade antagligen uppskattat det bättre om jag hade fått äta det i kimchins hemland. Vill man bränna 45:- på lite vardagslyx så väljer jag hellre en burk Häagen-Daz.

Liknande inlägg:

7 svar till “Kimchi”

 1. Oskar skriver:

  Haha! “Smakar som mycket gamla underkläder kryddade med avlagda militärkängor från Första Världskriget”. Jag vet inte, ligger det en värdering i den beskrivningen? Jag lutar åt att det är åt det negativa hållet. Att blanda kimchi och creme fraiche låter i mina öron inte som någon höjdare. Att däremot göra en omelett, enligt Lisas modell, där finhackad ingefära och kimchi får fräsa med tärnad zucchini och currypasta och kanske lite råsocker och där själva äggblandningen saltas med fisksås. Det är något helt annat! Go kimchi, säger jag!

 2. Elin skriver:

  nu råkar det ju ligga både zucchini och färsk ingefära här hemma och jag har trettio ägg i kylen så jag gör ett försök till lunch imorgon. Halva burken kimchi står i surar i kylen och inget får ju faktiskt förgås. Men som sagt, blanda INTE kimch med creme fraiche.

 3. Oskar skriver:

  Jag lovar.

 4. Jenny skriver:

  Hihi! Kimchi som är såååå kanongott. Men du – gör som vi, besök Arirang på Luntmakargatan och ät lite kimchi och en Bibimbap. Kanonmumsigt enligt mig och sambon iallafall 🙂

 5. Apropå koreansk mat: är det någon som vet om fisksås är lika frekvent förekommande i den som den är i thai-mat? För om det inte är det så är jag lite sugen på att testa den maten…

 6. Susanne F skriver:

  Jag såg just ett matprogram med Madhur Jafferey på besök i Korea och fattade det som att kimchi mer är en konserveringsmetod (syrning?) av grönsaker än ett tillbehör som alltid är likadant. I programmet gjorde man enorma kvantiteter av kimchi bestående av kål/kinakål, kryddblandning, vitlök och fisksås (kan ha glömt något). I hushållet hade man olika sorters kimchi i stora lerkrukor med vattenlås (fattade jag det som) och sen serverades de olika varianterna till olika maträtter som tillbehör.

 7. Heléna skriver:

  säger samma, ät kimchi när du äter koreanskt, kanske inte så gott till annan mat..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.