Det blev ingen pressbryggare

Det har inte varit något lätt beslut att välja en ny pressbryggare och igår blev det ett helt annat beslut. För när vi var på Citygross igår (bra utbud på svenskt kött men de tröttaste grönsakerna i stan, nu måste vi börja prenumerera på grönsakslådor, pronto!) stod det en stor lastpall med Moccamaster. Med femhundra kronor rabatt. Man kan säga att en stor kartong liksom slank ner i vagnen helt obemärkt.

Nu har vi testkört med Zoega och det känns som vi är i mål. För jag gillar trots allt vanligt riktigt kaffe och behöver inget fancy espresso. Dessutom är det nog bra att undvika kokande på spisplattan då småbarnslivet gör att man kanske inte kommer ihåg att hålla koll på spisen.

Morgonkaffet gick snabbt att brygga och Moccamastern är känd att brygga till rätt temperatur. Det enda minuset än så länge är att det inte finns något droppskydd till själva filterdelen så lyfter man av den för fort så kan det droppa ner kaffe på bänken. Nu ska jag göra som peblin säger och köpa en kaffekvarn.

3 kommentarer

 1. Anne

  Grattis, den tror jag du blir jättenöjd med 🙂 Eller rättare sagt, JAG är väldigt nöjd med MIN Moccamaster 🙂

 2. Molarin

  En kvarn till den så är lyckan gjord. Finns så många trevliga bönor att utforska!

 3. peblin

  Skoj! Moccamaster ger riktigt smarrigt kaffe.

  Jag tror dock inte att mitt tips om knivkvarn passar så bra till Moccamastern – du behöver en kvarn som kan mala finare än vad knivkvarnen klarar av. Googla runt lite – det finns en hel del hyfsat prisvärda kvarnar som klarar ända ner till bryggmalet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.