Idag igen…
When it rains, it pours! Igår var vi i Metro och idag finns en liten artikel om oss under Krog & Barliv i Punkt.se (hittar den tyvärr inte på nätet).
Uppdaterat:
Man kan läsa artikeln hos Allt om Stockholm.
When it rains, it pours! Igår var vi i Metro och idag finns en liten artikel om oss under Krog & Barliv i Punkt.se (hittar den tyvärr inte på nätet).
Uppdaterat:
Man kan läsa artikeln hos Allt om Stockholm.
Av någon anledning tyckte sambon att jag var värd choklad för härmodagen kom han hem med Lindts Excellence Chili. Tack tack!
Jag har provat choklad med chili tidigare. Ofta brukar chilistinget märkas i första tuggan men med Lindts choklad så är det lite annorlunda; först smakar det faktiskt bara mörk choklad och efter en stund kommer den skarpa chilismaken. Jag tycker den är ett fynd och den kommer med all sannolikhet dyka upp i skafferiet igen!
Idag puffar Metro för matbloggar och vi syns både på omslaget och inne i tidningen. Dessutom kan man läsa en mindre artikel om oss och andra matbloggar!
Heartland Brewery känns lite som en mix av Texas Longhorn och valfritt mikrobryggeri. Hit går man om man är intresserad av att prova öl och samtidigt äta en bra köttbit. Man kan t.ex. beställa en ölprovarbricka med flera små glas med smakprover ur sortimentet.
Kedjan finns på flera platser i New York, vi besökte restaurangen som ligger vid Empire State Building på 350 5th Avenue.
Jag beställde en klassiker steak frites, biff med pommes. Till detta serverades ketchup! 😯 Den skippade jag dock och åt istället en riktigt bra coleslaw som tillbehör. På bordet fanns även en god bbq-sås att använda efter behag.
En del av grejen med Heartland Brewery är de många olika ölsorterna som de tillverkar. Roliga namn och annorlunda smaker, till exempel Old Red Nose Ale, Mother’s Milk Maibock eller den jag själv testade – Berry Champagne Ale för ”fem-ales”.
Berry Champagne med smak av hallon, granatäpple och ingefära föll mig i smaken! Gott men annorlunda, fruktigt men ändå inte läskvarning!
Det här restaurangbesöket var ett av de mer otippade i New York!
På 118 West 57th Street ligger det tjusiga hotellet Le Parker Meridien. Entrén och lobbyn är imponerande med marmor och speglar från golv till tak.
Om man går längst in i lobbyn lite dolt bakom ett jättelikt draperi så ser man en liten neonskylt på väggen i form av en hamburgare. Stick in huvudet till höger och du har hamnat på The Burger Joint.
I en spartansk lokal grillas hamburgare på löpande band och det som inte står på menyn finns inte. Det sitter en skylt ovanför kassan som förkunnar att om man inte är redo att beställa när det är ens tur så hamnar man sist i kön igen!
Vi beställde varsin cheeseburgare med the works, dvs sallad, tomat, lök, saltgurka, majo och ketchup&senap. Utöver vad man vill ha på burgaren får man även tala om hur man vill ha den stekt – we like! Krispiga pommes och en iskall Samuel Adams gjorde den saftiga medium rare-stekta burgaren sällskap på vägen ner.
Det här är allt annat än finkrog – öl i plastglas, pommes frites i en anonym påse och burgaren inslagen i papper. Men vilka burgare!