Blossa 07 + All Star Team

Blossas årgångsglögg är en riktig höjdpunkt här hemma och eftersom jag har fått för mig att glögg inte ska drickas förrän på första advent är det oftast en ren pina att se den där fina flaskan stå på köksbänken redan i mitten på november. Årets glögg har smak av havtorn och kanel och finns till försäljning på Systembolaget fr o m den 16 november (79 kr).  Årgångsglöggen är framtagen av Åsa Orsvärn, chief blender på V&S, och på Blossas hemsida säger hon:

Tanken med årgångsglöggarna är att addera något nytt varje år för att göra glögg ännu mera spännande. Årgångsglöggen kan vara det där extra paketet under granen. Något nytt och spännande som man längtar efter.

Årets Blossa-recept är skapade av Magnus Johansson, ägare av Xoko.

I år toppar Blossa med att ge ut fem årgångsvarianter i en förpackning – vilken höjdare! Äntligen finns möjlighet att smaka på min favoritglögg med vinteräpple från 2004. Övriga årgångar bjuder på pomerans (03), hjortron och armagnac (05), lingon och enbär (06) och hjortron och kanel (07). Blossa x 5 finns i beställningssortimentet från den 1 november och kostar 160 kr (5×200 ml).

5 x Blossa

11 kommentarer

 1. Kurt

  Men det framgår ju inte om årgångsglöggerna verkligen kommer från resp. år? Eller om bara recepten och smaksättningen är från resp. år?

 2. Helena

  -> Kurt: Jag mailade till Blossa och frågade och svaret från produktchefen är att glöggen är nyproducerad efter resp. års recept. Glöggen har sålt slut varje år och därför finns det inget lager.

 3. Hanna

  åhh! underbart!

  nog förstår man kanske att den säljer slut varje år glöggen, det minns jag iaf från förra året..
  tackar för infon!

 4. Erik

  Tyck till om Blossa glöggens design; http://www.kollor.com/blogg

 5. SqZ

  Det här året ska jag vara ute i god tid och beställa!

 6. Lena

  Blossa x 5 är ju en klockren gåbortspresent i adventstider!!! När kan man beställa??

 7. Ulla

  Var på IKEA i Kiel för några veckor sedan och där kunde man köpa Blossa 07 redan nu. Gissa vem som har en flaska stående? Fjolårets årgångsglögg var jag inte så förtjust i, men däremot 05:an. Underbart att det snart blir glöggtider!

 8. Glöggafton 2007 » Tre tjejer i köket

  […] lördagen gick årets glöggafton av stapeln och vi var nio personer som drack Blossa 07 och överdoserade på […]

 9. Spendrups julölsprovning » Tre tjejer i köket

  […] fredag är det säljstart för en massa drickbara tillbehör till julbordet, glöggen har vi ju redan nämnt i tidigare […]

 10. Dufvenkrooks glögglåda » Tre tjejer i köket

  […] som Blossa kommer Dufvenkrooks med en glögglåda i år. Till skillnad från Blossas All Star Team återfinns Dufvenkrooks låda i Systembolagets ordinarie sortiment. Personligen blir jag riktigt […]

 11. Det Goda Köket 2007 » Tre tjejer i köket

  […] på mässan brukar vara att provsmaka årets Blossaglögg och den här gången var inget undantag. Blossa 07 är smaksatt med havtorn och kanel; en ganska snäll glögg helt i min smak. Och som vanligt är […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.