Bodils snittar & en fläskfilé med soltorkade tomater och basilika

Nu händer det grejer! Äntligen har jag en rapport från hur det gick med Bodils snittar i slutet på augusti. Efter era finfina tips blev det tre olika sorter:

– Crostini med tapenade plus lite citronskal som pynt.

– Knäckis (Wilmas knäckebröd var tanken, men det fanns inte i butiken) med en blandning av Philadelphiaost och creme fraiche (ca 50/50) och lite röd stenbitsrom. Dillkvist och citronskiva som garnering.

– Laxrullar efter det här receptet.

Laxrullar

Till snittarna serverades det mousserande vinet Chapel Hill. Och efter snittätandet blev det buffé. En av rätterna kommer från Bodils svärmor; en fläskfilévariant som passar finfint att göra till många personer. Receptet har hon haft i sin ägo länge och jag vet inte vad det är med svärmödrar, för nog har de ofta bra recept att plocka fram som de inte riktigt vet var de kommer ifrån?! Det är inte omöjligt att det här receptet kommer från Allt Om Mat eller någon annan tidning från första början.

Helstekt fläskfilé med soltorkade tomater och basilika

Till 15 bufféportioner behöver du:

2 kg fläskfilé
25 g margarin
salt
svartpeppar
Marinad
1 dl balsamvinäger
2 dl olivolja
100 g soltorkade tomater från påse (ej i olja!)
1/2 tsk svartpeppar
1 1/2 kruka basilika

Gör så här:

Bryn fläskfilén i margarin i en stekpanna. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg filén i en långpanna alt. ugnssäker form och stek klart i 225 grader till innertemperaturen är 70 grader (det tar ca 20-25 minuter). Låt filén vila i kylen över natten (var noga med att täcka med folie). Strimla soltorkade tomater och basilika och blanda sedan alla ingredienser till marinaden. Skiva fläskfilén tunt och häll över marinaden. Låt stå en stund innan servering.

2 kommentarer

  1. Mi

    Åh, den fläskfilén är ljuvlig! Originalreceptet tror jag dock inte är Alltommats utan ICAs. Det finns också en ljuvlig grön örtsås till som brukar vara en storfavorit på bufféer.

  2. Buffémat i sommartider » Tre tjejer i köket

    […] yoghurt- & citronmarinerade kycklingklubbor, färsbiffar med persilja och oliver eller helstekt fläskfilé) och kompletterar sedan med smårätter (tips: parma- & sparrisrullar, quinoa-, bön- eller […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.