Banoffeepaj med dajm

En favorit bland brittiska bakverk är banoffepaj. Så lätt att förbereda dessutom. En bra sak är att det är betydligt enklare numer när man inte behöver koka kondenserad mjölk på spisen ett par timmar för att få till den rätta krämigheten på dulce de leche eftersom ICA säljer färdigtkokt och klar på burk. Så smidigt. Tack till barnen som fixade.

Banoffeepaj med dajm

En normalstor form.

    • 200 gram (glutenfria) digestivekex
    • 100 gram smör
    • ca 2 msk socker
    • en burk dulce de leche
    • 3 normalstora bananer
    • 3 dl vispgrädde
    • 2 dajmn
  1. Förbered botten: smält smör i en kastrull och blanda ner socker.
  2. Mixa digestivekex till smulor med en stavmixer i en skål. Blanda ner det smälta smöret och nyp ihop till en pajdeg. Tryck ut  i botten på en normalstor pajform.
  3. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader – ca 10 minuter eller tills den har fått fin färg. Låt svalna. Lägg upp på ett serveringsfat.
  4. Bred över en burk dulche de leche. Skiva över bananer.
  5. Vispa och bred på grädde. Hacka dajm och strössla ovanpå.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.